AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bir kanun teklifi verdim, mahalleye dönüşen köy tüzel kişiliğinin tekrar verilmesi için girişim başlattım" dedi.

Dağ, yaptığı konuşmada, "1969 yılından bu yana Türkiye'de 4 yıl 3 ay seçim olmayan bir dönem olmamış" diyen Dağ, "Şimdi 31 Mart seçimlerinin ardından ilk defa böyle bir dönemi yaşayacağız. Onun için de istikrarın devamı ve korunması, ülkemiz ve coğrafyamız için önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖRÜŞÜP KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİNİN TEKRAR VERİLMESİ İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIM"

Dağ, köylerin yaşadığı bütçe sorununa dikkati çektiği konuşmasında, köylere tüzel kişiliklerini yeniden kazandırmayı amaçlayan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dağ, şöyle konuştu:

"Çoğu köyümüzde köy tüzel kişiliği malları vardı. Köylüler bu malları icara verip köyün kendi ihtiyaçlarını bunlarla beraber görüyorlardı. Köy tüzel kişiliği kalkınca bu mallar belediyeye geçti. Şimdi ben bir kanun teklifi verdim. Cumhurbaşkanımızla da görüşüp mahalleye dönüşen köylerin köy tüzel kişiliğinin tekrar verilmesi ile ilgili bir girişim başlattım. Seçime kadar belki olması mümkün değil ama bunu özellikle takip edeceğim."