Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ilçe kamuoyunda tartışmalara neden olan parke taşı ihalesi ile ilgili açıklama yaptı.
Kamu İhale Kurumundan (KİK) dönen ihalenin usule uygun olduğunu savunan Özcan, ihaleye katılan iki firmanın evraklarında eksik tespit edildiğini, ihalenin bu nedenle iptal edildiğini söyledi. 
Sineda-Behlüli ortaklığının ‘eksik evrak’ gerekçesiyle en başta ihaleye sokulmamasına rağmen, eksik evrak tespit edilen iki firmanın görmezden gelinmesine hiç değinmeyen Özcan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kamu İhale Kurumu; ihaleye giren Topçuoğlu ve Dört-el şirketinin bankadan aldıkları geçici teminat mektuplarının bir önceki mevzuata göre hazırlandığı için ihalenin düzeltici işlemle, firmaların tekliflerinin geçersiz sayılıp, ihalenin kalan yerinden tekrardan yapılmasını belediyemize önermiştir.
Belediye ihale komisyonumuz, eksik evraklara ilişkin önermeyi dikkate alarak ihalede geçerli teklif kalmadığı için söz konusu ihaleyi iptal etmiştir. 
Netice itibariyle KİK’de verilen karar; ihalenin yapılış şekli, fiyatı ve usulsüzlük yönüyle değil, tamamen teknik bir konu olan evraktaki basit bir ibare eksikliğinden iptali ile ilgili bir önermedir. Kamu İhale Kurumu aldığı kararla İhalenin yapılış şekli ve yöntemi ile alakalı Kamu İhale Kurumumuzdan belediyemize bir önerme, uyarı ve değerlendirme gelmemiştir.
Kamuoyunda algı yaratılan ihale bedeli, usulsüzlük iddiaları ve yolsuzluk gibi ithamlar tamamen asılsızdır, hizmetlerimizi durdurma ve yavaşlatma maksatlıdır. Kamuoyunda ihale komisyonunca yasal olarak değerlendirilmesi, dikkate alınması mümkün ve belediyemiz yararına daha uygun bir teklif varmış gibi öne sürülen iddialar gerçeklikten uzaktır.”