Betül Akçanal'ın İl Başkanlığından alınarak yerine Cemal Sarı'nın atandığı İYİ Parti Aydın'da sular yeniden ısınırken, flaş bir bilgi ortaya çıktı. Cemal Sarı'nın İl Başkanlığına atandığı 8 Aralık Cumartesi günü duyuruldu ancak Genel Başkan Akşener'in 'olur' yazısı atamadan iki gün sonra, yani 10 Aralık Pazartesi günü imzalandı. Akçanal cephesi atama kararını, "Koray Aydın darbesi" olarak yorumladı. Akçanal'ın devir teslim törenine de davet edilmediği öğrenildi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Betül Akçanal görevden alınarak yerine Cemal Sarı atandı. Bir süredir perde arkasında devam eden gerginlik de bu değişiklikle gün yüzüne çıktı. 8 Aralık Cumartesi günü sabah saatlerinde duyurulan atama kararı üzerine, partinin il merkezinde devir teslim töreni de düzenlendi.

"AKŞENER'İN OLURU ALINMADAN ATAMA YAPILDI" İDDİASI

Ancak İl Başkanı değişikliği ile ilgili Koray Aydın imzalı yazının, atama kararından iki gün sonra hazırlandığı ortaya çıktı. Atama işlemi, 8 Aralık Cumartesi günü resmen uygulanmasına rağmen Koray Aydın imzalı yazının hazırlandığı ve Genel Başkan Meral Akşener'in 'olur' verdiği tarihin 10 Aralık 2018 Pazartesi tarihli olması dikkati çekti. Akçanal ve çevresinde, değişikliğin Genel Başkan Meral Akşener'in bilgisi dışında, Koray Aydın'ın girişimiyle gerçekleştiği yönünde izlenim edindiği ve "Koray Aydın darbesi" şeklinde yorumladığı öğrenildi.

Öte yandan Cumartesi günü yapılan devir teslim törenine, görevden alınan İl Başkanı Betül Akçanal'ın 'mazeret bildirerek' katılmadığı belirtilmişti. Anacak Akçanal'ın, törene davet edilmediği için katılmadığı bilgisine ulaşıldı.