Çine’de iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinden Kömürcüoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kömürcüoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıkladı. Partililerin geniş katılım sağladığı toplantıyla aday adaylığı kamuoyuna duyuran Kömürcüoğlu, aday gösterilirse Çine’yi AK Belediyecilikle buluşturucağına söz verdi. 
AK Parti Çine’de Halit Güler, Burhan Kandemir ve Mutlu Menderes Eşiyok’un ardından ilçede iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinden olan Kömürcüoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kömürcüoğlu da belediye başkan aday adaylığını açıkladı. 


“ÇİNE BELEDİYESİNİ ALMAK İSTİYORUZ”
AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanlığı binasında partililerin geniş katılım sağladığı ve adeta bir mitinge dönüşen toplantıyla kamuoyuna aday adaylığını duyuran Kömürcüoğlu’nun düzenlediği toplantıda, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Kadın Kolları İlçe Başkanı Ferya Yıldız, Belediye Başkan Aday Adaylarından Burhan Kandemir’in yanı sıra babası Kömürcoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ali Kömürcüoğlu, eşi Esra Kömürcüoğlu ile dostları, yakınları ve kardeşleri de hazır bulundu. Aday adaylığı ile ilgili toplantıdaki yaptığı konuşmada belediye başkan aday adaylarının çıkmaya devam ettiğini söyleyen AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “Aday adaylarımızdan dördüncüsü olan Bircan Kömürcüoğlu kardeşimizin açıklaması için toplandık. Bu süreci hep birlikte tüm teşkilat mensupları ile birlik ve beraberlik içinde yaşayalım. Aday kim gösterilirse gösterilsin, biz adayımızın etrafında hep birlikte çalışarak bu süreci çok sağlıklı bir şekilde götürerek belediyeyi almak istiyoruz ve alacağız. Buna inancımız tam” dedi. 


“ÇİNE’NİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE TALİBİZ“
Açıklamasında, “Çine’ye Bir ‘Can’ gerek” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen AK Parti Çine Belediye Başkan Aday Adayı Bircan Kömürcüoğlu, “Bugün burada, sizlerle bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Çine’ye Bir “CAN” gerek ” sloganı ile çıkmış olduğum belediye başkan aday adaylığımı bugün burada sizlerin huzurunda açıklıyorum. Ben bugüne kadar bana inanan hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım. Dün yürüdüğüm arkadaşlarım ile bugün de beraberim. Yeni ilişkilerimiz ve dostluklarımız ile daha da büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Çine’de dokunmadığımız insan, selam vermediğimiz kişi kalmayacak. Bu çıktığımız hizmet yolculuğunda bana destek olan, yanımda olan arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte başaracağız. Çine’yi AK Belediyecilikle buluşturacağız. 20 yıldır hizmet alamayan Çine’nin sorunlarını çözmeye talibiz. Yolumuz, bahtımız ve alnımız açık olsun. Artık Çine vakti” diye konuştu. 

“HEDEFİMİZ ÇİNE’Yİ AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURMAK”
Aday gösterilmese de AK Parti’nin bir neferi olduğunu da vurgulayan Kömürcüoğlu, “Aday olsak da olmasak da AK Parti’nin bir neferiyim. İçimizde değerli üç aday adayımız var. Bizim derdimiz ve hedefimiz, 2019 yılında Çine’yi AK Belediyecilikle buluşturmaktır. Adaylık bize nasip olursa biz hepimiz Çine’de doğduk, büyüdük, Çineliyiz. Çineliler olarak birbirimizi kucaklayacağız. Yapacağımız hizmetlerle çocuklarımıza ve torunlarımıza ileride güzel bir gelecek bırakacağız. Bizim hedefimiz ve ideallerimiz hep birlikte bir yerlere gelmek. Hep birlikte olursak iri ve diri oluruz, Çine’nin adını Türkiye’de diğer ilçelerin yanında bir numara yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Kömürcüoğlu’nun aday adaylığı açıklamasının ardından dualar okunarak lokma ve aşure hayrında da bulunuldu. Partililerinin  hayırlı olsun temennileriyle tebriklerini kabul eden Kömürcüoğlu, aday adaylığı açıklamasına katılanlara da ayrı ayrı teşekkür etti.