İYİ Parti Aydın İl Yönetiminden istifa eden 6 yönetici, ortak bir açıklama yaptı. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı'nın, "Biraz yoruldular" dediği eski yöneticiler, yorulmadıklarını ancak yönetim şeklinden rahatsızlık duydukları için görevlerinden ayrıldıklarını belirtti.

Gülcan Toprak, Lale Budaklı, Remzi Kaşlı, Musa Kutsal Öztemel, Zehra Kaşlı ve Tuncay Dönerkaya'nın ortak imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Bugüne kadar partimizi yıpratmamak adına da hiçbir açıklama da bulunmadık ancak gerek parti başkanımız, gerekse basın tarafından görüş ve düşüncelerimiz alınmadan çeşitli yorum ve açıklamalar yapıldı" denildi.

'YORULDULAR' SÖZÜNÜ KABUL ETMİYORUZ

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı'nın, "Bu dönemde tempoyu biraz daha yükselteceğiz. Arkadaşlar yorgun olduklarını, biraz dinleneceklerini söyleyerek izin istediler ve ayrıldılar" dediği hatırlatılan açıklamada, "Bizler, görev aldığımız süre içerisinde partimizde en yüksek tempoda çalıştık. Zaman mefhumunu dikkate almadan, gece gündüz, tüm sahada İl düzeyinde layıkıyla görev yaptık. Bu nedenle bizimle ilgili olarak yapılan; yoruldular, biraz dinlenecekler vb. gibi açıklamaları kabul etmiyoruz" denildi.

İSTİFA SEBEPLERİNİ AÇIKLADILAR

6 eski yönetici, açıklamalarında istifa nedenlerini şöyle sıraladı:

"İstifa etmemizin sebepleri;

- Yönetimsel hatalar.

- İl yönetiminde alınan kararlarda ortak aklın gözetilmemesi.

- Parti içi tüm üye ve yönetimin iletişiminde kopukluklar yaşanması.

- İl başkanı, divan ve yönetim kurulu toplantılarında, yapacağımız çalışmaları değil, iki ya da üç başkan yardımcımızla yaptıklarının anlatılması. Yönetime brifing verir gibi toplantı yapılması.

- İl Başkan Yardımcıları görev dağılımı yapılırken bir kişiye birden fazla görev verilmesi.

- İl divanında boşalan başkan yardımcılıklarına yönetim kurulumuzdan yapılacak atamalarda da başkan yardımcılarının bilgi ve görüşü dikkate alınmadan, aynı iki, üç başkan yardımcısının sözüyle karar alınması.

- 31 Mart seçimlerinde CHP ile partimizin yaptığı seçim ittifakı şartlarının seçimden sonra yerine getirilmemesi  ve bu konuyla ilgili olarak İl Başkanlığımız tarafından kamuoyunda  eleştirilere cevap verilmemesi.