İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından, "Gerillaya katılımlar da olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak" diyen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığının kaldırılması için iktidara çağrıda bulunuldu. İktidara açık çağrımızdır diyen Sarı, "Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır. Her mesele üzerinden hamaset yapmayı artık bırakın, işinizi yapma vaktiniz geldi de geçiyor" dedi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığından yapılan açıklamada:

"Devletin sabrı olmaz, tavrı olur. Devlet bir parti kapısına gidip aktör olamaz. Türk Devleti’nin bakanları, terörle iltisaklı olduğunu iddia ettikleri bir partiden yardım bekleyemez. Her vatandaşımızın güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı, o güvenliği tehdit ettiğini söylediği bir kapıdan medet umamaz. Bunu yaptığında; o partiye hak etmediği bir misyon yüklemiş olur ki; bu da gerek o partiyi, gerekse PKK terör örgütünü cüretlendirir.

Türkiye’yi yönetenler, bu sözleri edebilecek kadar şuursuz bir anlayışın partisinin kapısında şov yapmakla oyalanmayı bırakıp, derhal gereğini yapmalıdır. İktidara açık çağrımızdır; Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in dokunulmazlığını derhal kaldırmalıdır. İYİ Parti bu noktada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Güç, imkan ve sorumluluk sizde. Eğer bu garip oyunun içinde değilseniz, hiç vakit kaybetmeden, ülkemizi ve milletimizi hedef alan bu hadsizliğe haddini bildirin. Millet sizden, HDP için 'evlatlarımızı geri getiren parti' algısı yaratmanızı değil, onları dağa çıkaranları pişman etmenizi bekliyor. Her mesele üzerinden hamaset yapmayı artık bırakın, işinizi yapma vaktiniz geldi de geçiyor"