(Özel haber)- İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı’nda dün flaş bir gelişme yaşandı. Partinin İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak ve Kuyucak İlçe Başkanı Ömer Kılınç, İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Parti yetkilileri, disiplin sürecinin ilçe başkanları ile il sekreteri arasında yaşanan tartışma nedeniyle uygulandığını belirti.

Aydın Kulis Gazetesi’nin gündeme taşıdığı disiplin sürecini başlatan ‘tartışmanın’ perde arkasını açıklıyoruz.

İL SEKRETERİ İLÇE BAŞKANINI WHATSAPP GRUBUNDAN ÇIKARMIŞ

Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre, yaklaşık bir hafta önce İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak ile İl Sekreteri Şafak Akdoğan arasında bir tartışma yaşandı. Bu tartışma üzerine Akdoğan, İlçe Başkanı Ahmet Alak'ı partinin WhatsApp’taki İlçe Başkanları grubundan çıkardı.

“HESABI KİM SORACAK BAKALIM”

Yaşanan ‘WhatsApp’ krizinin ardından İlçe Başkanı Alak, Akdoğan’a ‘Neden böyle bir şey yaptığını’ sordu. Akdoğan ise, ‘Böyle gerektiği için yaptım’ şeklinde yanıt verdi.

Bu ifadeye karşılık Ahmet Alak, ‘Bunun hesabı sorulur’ dedi. Akdoğan, “Hesabı kim soracak bakalım, görüşürüz” diyerek konuşmayı sonlandırdı.

İddiaya göre, ikilinin bu konuşmasının ardından İlçe Başkanları Ahmet Alak ile Ömer Kılınç parti yönetimince gelen mailden haklarında disiplin sürecinin başlatıldığını öğrendi.