AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke’de esnafı ziyaret etti. Söke çarşı esnafı, ilçeye açılan AVM nedeniyle müşteri bulmakta zorlandıklarını anlattı. Vatandaşların sorunlarına çözüm üreteceklerini belirten Yavuz, ‘‘Söke’yi AK Partili Belediyeler Kervanına Katacağız.’’ dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü partisinin 77. İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Aydın’a gelen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, hafta sonu olmasına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam etti. Yavuz, memleketi Söke’ye gelerek, Belediye Başkan Aday Adayı olmak isteyen Tamer Makaraç, Erdinç Algür, Ömer Yaraş ve beraberindeki heyet ile birlikte çarşı esnaflarını ziyaret ederek, 24 Haziran seçimlerde kendilerine verdikleri desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür etti ve önümüzdeki yerel seçimlerde için bir kez daha destek istedi. Gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında esnafların sorunlarını da dinleyerek, gelen talepleri de not alan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, ‘‘Bizim siyaset anlayışımız millete hizmet anlayışıdır. Sizlere hizmet edebilmek için bu yola çıktık. Siz bize inandınız, destek verdiniz ve bizleri Ankara’ya gönderdiniz. Bizler de vermiş olduğunuz bu desteğe layık olmak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. ABD başta olmak üzere dış güçlerin desteğini alan terör örgütleri, doğrudan ülkemize, bizlerin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik birçok saldırılarda bulundular. IMF boyunduruğundan kurtulan, Yavuz Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Yüksek Hızlı Tren, 3. Havalimanı, Şehir Hastaneleri gibi dev projeleri hayata geçiren, bunun yanı sıra savunma sanayinde millileşerek gücüne güç katan ülkemize yönelik gerçekleştirdikleri bir çok saldırılara rağmen başarılı olamayan bu alçaklar şimdi de ekonomimize yaptıkları saldırılar ile bizlere diz çöktürmeye çalışıyorlar. Döviz kurlarında oluşan ani yükseliş bu saldırıların en büyük kanıtıdır. Çok şükür ki, ülke olarak çok güçlü bir ekonomiye sahibiz. Yeni ekonomi programımız ile almış olduğumuz önlemler ile bu saldırılarında üstesinden geldik. Döviz kurları yeniden düşüşe geçti. İki aya kadar da Allah’ın izni ile bu sorun tamamen ortadan kalkmış olacak.’’dedi.

ESNAFI ZORA SOKTU!

Söke’nin ilçe girişinde bulunan bir alışveriş merkezinde bir çok farklı marka mağazanın bulunmasının yanı sıra, Söke Belediyesi’nin konser ve benzeri etkinlikleri de yine bu avm’de düzenliyor olmalarından dolayı müşteri bulmakta zorlandıklarını ve bu sebepte satışlarında ciddi anlamda düşüş yaşadıklarını AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a aktaran çarşı esnafları yaşadıkları sorunun giderilmesi için destek istediler. Çarşı esnaflarından Mustafa Demir ‘‘Söke’nin girişinde büyük bir alışveriş merkezi var. Bu yerde giyimden gıdaya tüm ihtiyaçların karşılanabileceği birçok marka ve mağaza var. Söke’liler zaten hem gezmek hem de alışveriş ve zaman geçirmek için buraya gidiyorlar. Bizler müşteri bulmakta artık zorlanır olduk. Hal böyleyken, bir de Söke Belediyesi sponsorumuz diyerek, konserlerini ve bazı etkinliklerini burada düzenliyor. Bu  gibi etkinlikler olduğu zaman zaten dükkanımızdan içeriye müşteri bile girmiyor. Söke’nin çarşı merkezinde bulunan esnaflar artık isyan eder duruma geldi. Söke’nin merkezinde konser veya başka bir etkinlik düzenlenecek hiçbir yer yok mu ki insanlar Söke’nin dışına taşınıyor. Neden Söke’nin merkezi değil de Söke’nin dışında kalan bir yer hareketlendiriliyor. Biz Söke’nin esnafını neden kimse düşünmüyor. Bu konuda siz milletvekilimizden destek bekliyoruz.’’ dedi.