AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Rıdvan Eşin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine ilk imzayı atan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu hatırlattı. Eşin, “Ülkelerindeki baskılar nedeniyle doğdukları toprakları terk etmek zorunda kalan Suriyelilere kucak açan Türkiye’de temel insan hakları güvence altındadır” dedi.

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Aydınlı iş adamı Rıdvan Eşin, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin tüm devletlerin kabul ettiği ortak ilkeleri yansıttığını ifade etti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine ilk imzayı atan ülkelerden biri olan Türkiye’de son yılarda yasalarda önemli düzenlemeler yapıldığına işaret eden Eşin, “Yanı başımızdaki komşularımızda iç karışıklıklar devam ederken, Türkiye bölgede huzur ve barışın simgesi olarak varlığını sürdürmektedir. Ülkelerindeki baskı ve iç savaş nedeniyle doğdukları toprakları terk etmek zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimize kucak açan ülke yine Türkiye olmuştur. Türkiye’de temel insan haklarını güvence altındadır. Türkiye, bu kucaklayıcı tavrıyla temel insan hakkı olan yaşama, barınma, eğitim, sağlık gibi hakları korumaktadır. Türkiye, insana değer veren bir ülkedir. 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, tüm insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum” dedi.