AK Parti ile MHP arasında görüşmelerin sürdüğü 6 il arasında bulunan Aydın’la ilgili henüz bir sonuca varılamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Herkesin bu görüşmelerin sonucunu beklemesini ve alınacak karara uyulmasını istediği’ öğrenildi.

AK Parti bugüne kadar 74 ilin belediye başkan adayını açıklarken, geriye İstanbul haricindeki 6 il kaldı. MHP ile görüşmelerin sürdüğü 6 ilde aday açıklanmadı.

Herkesin “AK Parti kendi adayını mı çıkaracak, yoksa MHP’nin adayı Ümmet Akın’ı mı destekleyecek” sorusunu yönelttiği günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda bir talimat verdiği öğrenildi.

Haber7’nin haberine göre, AK Parti’nin mahallî seçimlerde yapılacak işbirliği çerçevesinde, Adana, Mersin, Manisa, Aydın, Muğla ve Osmaniye’de MHP’nin adaylarını destekleyeceğine yönelik değerlendirmeler sürüyor. AK Parti kulislerinde, Muğla ve Aydın dışındaki illerin MHP’ye bırakılacağına kesin gözüyle bakılırken, bu iki il konusunda henüz bir sonuca varılamadığı belirtiliyor. AK Parti yönetiminin; özellikle Aydın’da aday çıkarılmasından yana olduğu ifade edilirken, AK Parti’nin Aydın milletvekilleri ve il yönetiminin önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan’ın, Aydın’da MHP ile görüşmelerin sürdüğünü; herkesin bu görüşmelerin sonucunu beklemesi gerektiğini ve alınacak kararlara uyulmasını istediği belirtildi.