Didim’in efsane belediye başkanı Mümin Kamacı AK Parti’ye katıldı. İlçede iki dönem CHP’den Belediye Başkanlığı yapan Kamacı, AK Parti’ye katılarak Belediye Başkanı aday adaylığı başvurusunda bulundu.

2004-2014 yılları arasında 10 sene Didim Belediye Başkanlığı yapan Mümin Kamacı, eski partisi CHP yerine AK Parti’yi seçti. Kamacı, çok sayıda Didimli ile birlikte AK Parti Didim İlçe Başkanlığı’na giderek üyelik ve Belediye Başkanı aday adaylığı başvurusu yaptı. Kamacı, evraklarını AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’ya teslim etti.

DSP’den aday olduğu 2014 seçimlerini kıl payı kaybeden Kamacı, “Ben 25-30 yıldır CHP’de siyaset yapan bir insanım. CHP’nin her kademesinde görev aldım” dedi.

CHP’de birçok sorun yaşadığını kaydeden Kamacı, AK Parti’ye katılarak Didim’e daha faydalı olabileceğini düşündüğünü söyledi. Kamacı, şu ifdeleri kullandı:

“Didim’i Ege Bölgesi’nin incisi, en güzel kenti yapma adına iktidarın gücünü yanımıza alarak, devletin desteğini yanımıza alarak bu kadroyla beraber Didim’i marka haline getirmek istiyoruz. Benim öncelikli nedenim Didim’de işsizlik sorununun olmaması. Gençlerin yarınlarına güvenle ve garantiyle bakabilmeleri gerekiyor. Sokakta gezen insanların yüzlerinin devamlı gülümsemeleri ve yarınlara umutla bakabilmeleri için ben bu yerel yönetime aday oldum. İktidar partisinin gücüyle, hep beraber burada en güzel bir şekilde çalışma yapmak istiyoruz.”

Teşkilat olarak Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu için Mümin Kamacı’yı ağırladıklarını söyleyen AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı da aday adaylığının hayırlı olmasını diledi.