Milli Sporcu, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Halil Acar, Efeler Belediye Meclis Üyeliği için AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Milli Sporcu, AK Parti Aydın Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Halil Acar, Efeler Belediye Meclis Üyeliği başvuru dosyasını AK parti İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı’ya teslim etti.

“DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUM VAR”

Yedi yaşında atletizm dalında spora başladığını kaydeden Acar, “7 yıl profesyonel olarak spor yaptım. Milli Sporcuyum. Türkiye şampiyonluklarım ve bir uluslararası şampiyonluğum var. Lise dönemimde İsrail’de Düzenlenen Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası’na katıldım. Takım halinde ülkemizi en iyi şekilde temsil edip liseler arası dünya şampiyonluğu yaşadım. Sakatlık geçirdikten sonra sporu bırakmak zorunda kaldım” dedi.

“SİYASET HAYATIMA AK PARTİ’DE BAŞLADIM”

Birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif bir şekilde görev aldığını belirten Acar, “Adnan Menderes Üniversitesi’nde öğrenim görüyorum. Spor Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Üniversite birinci sınıfta STK’larda çalışmaya başladım. Çeşitli STK’ların üniversite başkanlığını yürüttüm. Ardından AK Parti’nin üniversite teşkilatı olan Üniversiteli Ak Gençlik (ÜNİAK) biriminde teşkilat başkanlığı görevini yürüttüm. Halen STK’larda teşkilat başkanlığı görevini sürdürüyorum. Aktif siyaset hayatına AK Parti’de başladım ve Mart 2018 den beri il gençlik kolları yönetim kurulu üyesiyim ve koordinatörlük görevini yürütüyorum” diye konuştu.