Belediye Başkanlığını 1999 yılında yapılan yerel seçimde CHP’ye kaptırıldığı Çine’de 20 yıl sonra tablo tersine dönüyor. 24 Haziran seçimlerinde Çine’de ilk kez birinci parti olan AK Parti, hedefe çok yaklaşmış durumda. AK Parti’de resmen açıklama yapan 4 aday adayının yanı sıra ismi ön plana çıkan ancak henüz açıklama yapmayan potansiyel adaylar da bulunuyor.

31 Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler için siyasi partilere aday adaylığı başvuru sürecinin başlamasının ardından, en hareketli ilçelerden biri Çine oldu.

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde AK Parti’nin ilk kez birinci çıktığı ilçe, belediye başkanlığı seçimine kilitlendi.

CHP’de Enver Salih Dinçer’in Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakılırken, yeniden başkan seçilme şansı ise önceki seçimlere göre oldukça zor görülüyor.

AK PARTİ’DE 4 RESMİ ADAY ADAYI

AK Parti’de bugüne kadar 4 isim resmen aday adaylığını açıkladı. Lojistik ve madencilik sektörünün önde gelen isimlerinden Bircan Kömürcüoğlu, AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok, iş adamı Halit Güler ve Çine Belediye Meclisi üyesi Mithat Burhan Kandemir resmen aday adaylıklarını açıkladı.

BAŞHEKİM BAŞKAN MI OLACAK?

Resmen açıklama yapmayan ancak ismi aday adaylığı için geçenler arasında Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden de bulunuyor.

Ayrıca son dönemin gözde bürokratlarından Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, kulislerde konuşulan isimler arasında. Tetik’in ismi, hastane yönetimindeki başarılı performansı ve toplumun çeşitli kesimleriyle temas halinde olması nedeniyle ön plana çıktı. AK Parti Genel Merkezi’ne ve milletvekillerine Tetik’in aday gösterilmesi için talep iletildiği öğrenildi.

SAVAŞ’IN KAYBETME ŞANSI YOK

Önümüzdeki günlerde yeni aday adaylarının da açıklama yapabileceği AK Parti Çine’de seçim heyecanı zirveye çıktı. 24 Haziran seçimlerinden Çine’de birinci parti olarak çıkan AK Parti’nin, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın memleketinde 20 yıl sonra yeniden iktidarı yakalaması, aynı zamanda bir prestij meselesi olarak görülüyor.