CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM Genel Kurulunda Aydın’daki kültür ve turizm mirası alanları ile ilgili konuşma yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sorular yönelten Bülbül, “Aydın’ın ilçelerindeki kültür miraslarının korunması ve tanıtılması ile ilgili eylem planlarınız var mıdır?” dedi.

Turizmin sadece gelir olarak görülmemesi gerektiğini belirten Bülbül, “Hükümetin bu konuda sürdürülebilir turizm politikası olmadığından, turizm kentlerinin imar planlaması turizme göre değil ranta göre şekillendirilmekte, tarih ve kültür dokusunu ön plana çıkartan yatırımlar yeteri kadar yapılmamaktadır” dedi.

“AYDIN’IN TANITILMASIYLA İLGİLİ EYLEM PLANINIZ VAR MI?”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sorular yönelten Bülbül, “Aydın’ın Didim, Kuşadası, Karacasu, Sultanhisar, Nazilli, Efeler, Söke ve Germencik ilçelerindeki milattan önceki dönemlerden günümüze kadar gelen kültür miraslarının korunması ve tanıtılması ile ilgili eylem planlarınız var mıdır? 2019 bütçesinden bu ilçelerimize ne kadar pay ayrılmıştır? Bu payın harcama kalemleri nedir?” ifadelerini kullandı.