CHP Aydın güne şok bir istifayla uyandı. İstifanın ardından ilk açıklama CHP Aydın eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz'dan geldi. 

İl yöneticisinin istifasının onurlu bir davranış olduğunu belirten Kalınomuz, "bir işe yaramıyoruz ama kaleyi de bırakmayalım mantığı yanlış" dedi.

Eski İl Başkanı Kalınomuz; "Sayın il yöneticimin istifası Onurlu bir davranış. Umarım diğer arkadaşlara da bir öğreti olur. Bir işe yaramıyoruz ama  kaleyi de bırakmayalım mantığı yanlış. Bu koalisyondan çocuk olmaz demiştim. tertip ve ağırlamadan sorumlu il başkanlığı gibi bir makam var bu yönetimde vay halimize Bir parmak bal sürerek durum idare edilirse o bal süren parmak bir kaçar gözümüze.." şeklinde istifayı yorumladı. 

ESKİ İL BAŞKANINDAN İŞTE O PAYLAŞIM:

(CHP Aydın eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz)

CHP Aydın İl Başkanlığı Sendika ve STK'lardan sorumlu başkan yardımcısı  Mehmet Engin Sürer kamuoyuna yaptığı istifa açıklama şu ifadelere yer vermişti:

"Kamuoyuna duyurumdur... 2009 yılında CHP saflarına katılıp, partimizin değişik kademelerinde görev alarak, özveri ve liyakatı en üst düzeyde tuttuğuma inandım, ya da buna inanmak istedim... Bu görevlerin en onurlusuna CHP Aydın İl yönetimine, 7 OCAK 2018 tarihinde seçilerek  ulaştım. 17 yaşımda katıldığım devrimci saflar, bana hep dürüst ve onurlu bir mücadelenin başarıya ulaşacağını, dayanışmanın ve yanyana yürümenin ne kadar önemli olduğunu da öğretti. Ama geldiğim noktada, yan yana yürümeyi bırakın, saygı, sevgi ve herşeyden önce liyakatın asla önemli olmadığını da acı bir şekilde öğretti. Biz kimsenin marabası değiliz, kimsenin de yeri gelince onurlandırıp yeri gelince kullanacağı kimseler hiç değiliz. Siyasetinizde, çarpık çurpuk ilişkileriniz de orada kalsın. Bu günden sonra CHP İl Yönetimindeki görevimden istifa ediyorum. Demokrasi ve barışa olan özlemim bu yoldaki çabalarım asla sekteye uğramayacak. Biz hep sol değerlerle yatıp, sol değerlerle kalktık. Özverili ve bu yola gerçekten inanmış arkadaşlarla birlikteliğim devam edecek elbette. Bu sayfalara yazarak siz değerli dostlarıma ilk önce buradan duyuruyorum. Bu kararım kesindir ve yarın İl Başkanlığına bu konuda yazılmış dilekçem verilip, saygı ve sevgi çerçevesinde bu görevimi sonlandırıyorum. Yaklaşan yerel seçimlerle de ilgili hiçbir makam ve görevi kabul etmiyorum. Herkese saygı ve sevgilerimle.  (Mehmet Engin Sürer-Sendika ve STK'lardan sorumlu Aydın CHP İl Başkan Yardımcısı)

İSTİFA EDEN YÖNETİCİNİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI: 

(Mehmet Engin Sürer-Sendika ve STK'lardan sorumlu Aydın CHP İl Başkan Yardımcısı)