İncirliova’da CHP’li aday adayı Osman Gökmen’in yaptığı paylaşım ilçede alttan alta devam eden krizi gün yüzüne çıkardı. Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Aytekin Kaya’yı topa tutan Gökmen, ‘Sandıkta hesabını soralım, Ayhan Yener’i destekleyelim’ dedi.

“KÜÇÜK ÇIKAR HESAPLARI YAPMADIM”

Aytekin Kaya’nın CHP’den aday olamayacağını öğrendikten sonra başka partilere geçmeye çalıştığını söyleyen ve DSP Adayı Ayhan Yener için destek isteyen Gökmen, şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili İncirliovalılar karmaşık bir seçim süreci geçiriyoruz. Öncesinde aday belirleme süreci vardı ve ben de CHP’den aday adayıydım. Partimizin İncirliova’dan aday çıkarmama kararı sonrası süreci beklemeye başladık ve bu süreçte gelen tekliflere (özellikle İyi Parti’nin başkanlık teklifi de dahil) sıcak bakmadım. Fakat hiç bir partiyle de ilişkilenmedim. Küçük çıkar hesapları yapmadım. Ne yazıktır ki benim gibi CHP’den aday adayı olan şimdiki İYİ Parti Başkan Adayı Aytekin Kaya, CHP’den aday olamayacağını öğrendikten sonra çeşitli partilerle ilişkilenmeye başladı. Geçmiş dönemlerdeki gibi sadece kendi çıkarlarını gözeterek önce DSP’ye gitti ve en az bizler kadar CHP’li olan Ayhan Yener’i destekleyeceğini belirtip kendisiyle çalışmalara dahi katıldı. Kardeşini de birinci sıradan meclis üyesi  olarak yazdırdı.

“DERSİ SANDIKTA VERELİM”

Sonrasında ne hikmetse İYİ Parti adayının istifasıyla bir çok arkadaşımıza bende dahil İYİ Parti tarafından getirilen Başkanlık tekliflerini kabul etmedik. Bu arkadaş bu teklifi hemen kabul edip kime niye hizmet ettiği belli olmayan bir sürece seçmenimizi sürüklemeye çalışmışlardır. İlçe Başkanıyken, Eski Kadın Kolları Başkanı Ayşe Dedeli’ye  küfür eden, Eski İlçe Başkanımız Göksel Dedeli’ye çarşıda kafa atan ve bundan sonra İYİ Parti’li bir başkandan bahsediyoruz. Siz değerli CHP’li arkadaşlardan temennim tercihinizi yaparken geçmişinde yaptıkları ve bugün yaptığı çelişkilerle ve siyasal dengesizliklerle dolu olan bu arkadaşlara gerekli dersi sandıkta verelim. Ayhan Yener’i destekleyelim. O zaman bölünmemiş oluruz ve emin olun ki kazanacağız.”