CHP ile İYİ Parti arasında devam eden görüşmelerde Aydın için mutabakata varıldı. Deneyimli Ankara gazetecisi Muharrem Sarıkaya Efeler'in CHP adayı Fatih Atay'a, Nazilli'nin İYİ Parti adayı Kürşat Engin Özcan'a bırakıldığını yazdı.

CHP ile İYİ Parti arasında Genel Merkezler düzeyinde devam eden ittifak görüşmelerinde önemli bir aşama daha sona erdi. İYİ Parti Genel Sekerteri Cihan Paçacı'nın Aydın'ın da aralarında olduğu birçok Büyükşehir'de uzlaşmaya varıldığını açıklamasının ardından, deneyimli Ankara gazetecisi Muharrem Sarıkaya da mutabakatın ayrıntılarını kaleme aldı.

Sarıkaya, İYİ Parti'nin ısrar ettiği Efeler, Söke ve Kuşadası'nın CHP'ye, Nazilli ve Buharkent'in ise İYİ Parti'ye bırakıldığını yazdı. Sarıkaya köşesinde şu ifadelere yer verdi:

"Büyükşehirde uzlaşmakla birlikte ilçelerinde sorun yaşanan Eskişehir ve Aydın’da da mutabakata varıldı. CHP’ye Büyükşehir ile birlikte merkez ilçe Efeler ile Söke ve Kuşadası’nın da bırakıldığı Aydın’da Buharkent ve Nazilli’de İYİ Parti adayının desteklenmesi kararı alındı."

Buna göre İYİ Parti Efeler'de CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay'ı, CHP ise Nazilli'de İYİ Parti adayı Kürşat Engin Özcan'ı destekleyecek.