CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı ve Efeler Belediye Meclisi Üyesi Yılmaz Tilki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özelleştirme, ihale, 31 Mart Yerel Seçimleri, ekonomi üzerine bir dizi açıklamalarda bulunan Tilki, "Memleket için mücadelemize var gücümüzle devam edeceğiz" dedi.

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı ve Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Tilki şu ifadeleri kullandı:

"Son yıllarda ülkemizde meydana gelen zamlar adeta halkımıza bir şeylerin bedelinin ödetildiği sonucunu çıkarmaktadır. Özelleştirme adı altında özel şirketlere kiralanan yollar, köprüler kuruluşlar vs. hangi şartlar ve koşullara göre kiralanıyor bilmiyoruz. Acaba kiralanan yerlere verilen şart ve sözler nelerdir ki halkımız bunun acısını çekiyor.

31 mart yerel seçimler öncesinde halkı düşünürmüşcesine vaatlerde bulunan iktidar partisi, halk ile dalga geçermiş gibi seçim sonrasında elektrik, doğal gaz ve benzine yapılan zamlarla halkı mağdur etmeye devam ediyor.

Son olarak elektriğe yapılan yüzde 14.9’luk zam ile vatandaşlarımızla alay edilmektedir.  Bu zam dış güçlerin mi, faiz lobisinin mi etkisi yoksa kandırılıyor muyuz yada aldatılıyor muyuz ey iktidar sahipleri..

Devlet kamu hizmeti yapmalı ve yapacağı hizmetler halkı memnun etmelidir. İktidar, halkın sırtına yük, kazandığı üç kuruşa ortak olmak yerine halkın cebine ve derdine derman olmak zorundadır. Biran önce halkın refah, huzur ve ekonomik durumunu göz önüne alarak ekonomik reform paketleri gündeme gelmeli ve uygulanmaya başlanmalıdır. 

Aydın'da su ücreti pahalı diyerek yerel seçimi yürüten, seçim çalışmasını tamamen bunun üstüne kuran iktidar sahipleri, halkın evinde çıkan yangını görmezden gelmiş ve Aydın halkından gereken cevabı almıştır.

Devletin ekonomisini Damat Ferit’lere değil, işini bilen, ülkesini seven ve düşünen, liyakat sahibi kişilere verilmesini temenni ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarında halkımızla el ele verip başka bir geleceği inşa edeceğimiz bir memleket için mücadelemize var gücümüzle devam edeceğiz".