CHP MYK’nın dün yapılan toplantısında ‘kritik iller’ başlığı altında baz illerin masaya yatırıldığı iddia edildi. CNN Turk’ün haberine göre, anket verilerine göre ‘kritik’ olarak değerlendirilen iller arasında Aydın da var.

“CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun dün yapılan toplantısında, seçim kampanyasına uygulanacak çalışmalara ilişkin değerlendirme yapıldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantıda, iki ana konunun görüşüldüğü belirtildi.

CNN Turk’un haberine göre, kampanya sürecini değerlendiren Kılıçdaroğlu, il il yaptığı bir takım planlamalar hakkında konuştu.

Bu kapsamda CHP’nin almaya çalıştığı illere yönelik özel ekiplerin kurulması kararlaştırıldı. Bu iller içerisinde CHP’nin elinde bulunmayan Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Mersin ve Antalya gibi büyükşehirlerin olduğu belirtildi.

Özellikle bu illerde kampanyayı yerinde izleyecek ve çalışmaları yürütecek özel ekipler kurulacak ve seçmenden alınan bilgiler doğrultusunda gereken müdahaleler yapılacak.

AYDIN KRİTİK İLLER ARASINDA

CNN Turk’ün haberine göre, MYK’da konuşulan ikinci başlık ise CHP’nin elinde olan ya da almaya yakın olduğu iller. Bu iller, CHP’nin yüzde 5 farkla kazandığı ya da yüzde 5 farkla kaybettiği illerden oluştu. Bu iller arasında Aydın’ın yanı sıra Bolu, Çanakkale,Sinop,Yalova, Muğla ve Hatay gibi iller yer aldı.

Haberde, bu illerin kritik iller olarak sıralanmasının sebebi olarak, kamuoyu araştırmalarında Cumhur İttifakı’nın önde çıkması gösterildi.