Adı CHP Yenipazar Belediye Başkan aday adaylığı için geçen Büyük Menderes Platformu Başkanı İbrahim Ayvazoğlu, sert sözler kullandığı bir açıklamayla aday adayı olmayacağını duyurdu. Ayvazoğlu, “Almış olduğum bu karar asla aday olamama ya da seçilememe kaygısı ile alınmış bir karar değildir. Bu tiyatronun figüranı bir parçası olmayacağımı biliyorsunuz” dedi.

Büyük Menderes Platformu Başkanı İbrahim Ayvazoğlu, yaklaşan yerel seçimlerde CHP’den Belediye Başkanı aday adayı olacağına yönelik söylentiler üzerine açıklama yaptı. Bir süredir belediye başkanlığı için çalışma yaptığını doğrulayan Ayvazoğlu, “Her zaman her ortamda doğup büyüdüğüm bu topraklara hizmet etmek için yaklaşık üç yıldır bir çalışma içine girdim. En az sizler kadar Yenipazar'a katkı koymak için güç harcadım. Belediye başkan aday adayı olarak bile adımın ön sıralarda anılması benim için bir onurdur” dedi.

“BU TİYATRONUN FİGÜRANI OLMAYACAĞIMI BİLİYORSUNUZ”

Adaylık sürecinde yaşananları ima ederek sert sözler kullanan Ayvazoğlu, figüran ve senaryonun bir parçası olmayacağını söyledi. Ayvazoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bugün geldiğimiz noktada ise sırf aday olabilmek için biri ya da birilerine mesaj göndermeyi, icazet beklemeyi, tabanın sesinin değer görmediği bugün için eksikliklerine rağmen en demokratik bir yöntem olan önseçimin olmadığı, gayet rahatlıkla yönlendirilebilir sözde anket yoklamaları ile sonucu belli olan ama kuralları belli olmayan bir maçta benim yer almayacağımı, bu tiyatronun figüranı bir parçası olmayacağımı, hiç bir zaman geçmişimi inkar etmeyeceğimi, hatta geçmişimle onur duyan bu uğurda hayatını feda etmiş bir babanın evladı olmaktan gurur duyan bir kişilikte olduğumu en iyi sizler biliyorsunuz. Biz "Rant için değil, Halk için varız." dedik. “Belediye başkanlığı işi bizim ek işimiz değil tek işimiz.“ olsun diye yola çıktık. Aday adaylığı, adaylık ve başkanlık hedeflerinin her aşamasında farklı hesap ve girişimler içinde olmanın doğru olmayacağı, bu tür hesapların milletimizin gönlünde yer tutmayacağı kanısındayım. Bugün bu nedenlerle CHP Yenipazar Belediye Başkanı Aday Adayı olmayacağım. Almış olduğum bu karar asla aday olamama ya da seçilememe kaygısı ile alınmış bir karar değildir.”