Aydın Valiliği’nin evde sağlık hizmetlerini yasaklamasıyla ilgili AK Parti’nin ardından CHP de bir açıklama yaptı. CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, “Bu yasak halka karşı ihanettir” dedi.

Tilki’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi AYBA ekiplerinin evde sağlık hizmetlerini yasaklayan zihniyet faşist zihniyetin ta kendisidir. Halka hizmet ilkesi benimsemiş, önce halk diyen bir belediye başkanının halka ulaşımını, dokunmasını engellemek tamamen hizmetin önünü kesmektir. Devlet ve belediyeler halkın refahı huzuru içerisinde çalışırken bu yasak halka karşı ihanettir. Bu mağduriyetten doğacak sorumluluk ise tamamen Valiliğe ve Sağlık Müdürlüğü’ne aittir. Hizmet halka olduktan sonra siyasi güçleri devreye sokan zihniyeti kınıyorum.

Özlem Çerçioğlu Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı olarak Aydın'ın ve Aydınlığın gurur kaynağı olmuştur, olacaktır ve olmaya devam edecektir. Halk ile Özlem başkanın arasına ne yasaklar koyarsanız koyun, giremezsiniz giremeyeceksiniz.

Seçim yatırımı olarak gördüğünüz bu yasağın ne demek olduğu seçim günü sandıkta Aydın'da bu halk soracaktır. Dün olduğu gibi bugün de ve yarın Özlem başkanımızın yanındayız ve her daim de yanında olmaya devam edeceğiz.”