Erkan Karaaaslan'ın bugün Aydın 1.Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamasına ilişkin basına yansıyan iddialarla ilgili CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki açıklama yaptı.

Tilki açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Bugün basında yer alan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik kurulmaya çalışılan kumpas çok açık ve net bir şekilde seçim hezimetlerinin intikamı niteliğine gelmektedir.
 
Düşünün ki bir şahıs avukatmış gibi bir tutuklu ile görüşebilmekte hatta hukuku ve kanunları hiçe sayıp kumpas kurması karşılığında beraat teklif edebilmektedir. 

Bu şahsın arkasında kimler vardır? Bu şahıs kimler için böyle bir tezgah planlamıştır? Derhal açıklık kazanması gereken sorulardır bunlar. 

Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçilmiş Sayın Özlem Çerçioğlu’na yönelik yapılan bu kumpas bozulmuş, bu kumpastan medet umanlar halk nazarında rezil, rüsva olmuştur. 

Bizlerde Cumhuriyet Halk Partili Gençler olarak bu ve türevi saldırılar karşısında göğsümüzü siper edip, mücadelemizi sürdürecek ve Başkanımıza her daim sahip çıkacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Özlem Çerçioğlu, Mustafa Kemal’in bir askeri ve gerçek bir Cumhuriyet kadınıdır. 

Unutmayın, bir gün ayaklar aldığınıza aldığınız hukuk ve adalet sizlere de lazım olacaktır".