Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Onun geliştirdiği projelerin pek çoğunu yeni kazandığımız belediyeler örnek alacaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki gün sürecek olan Aydın programına başladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na indikten sonra vakit kaybetmeden programına başladı. Birinci günde ilk durağı Çine Belediyesi olan Kılıçdaroğlu burada Çine Belediyesi ve Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i ziyaret etti.

“TÜRKİYE’NİN BİLDİĞİ BİR EFE”

Kılıçdaroğlu, işsizliğin geniş tanımıyla 8 buçuk milyona ulaştığını her gün her şeye zam yapıldığının altını çizdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sadece Aydın’ın topuklu efesi olmadığını söyleyen Genel Başkan, “O Türkiye’nin bildiği bir efedir. Onun geliştirdiği projelerin pek çoğunu yeni kazandığımız belediyeler örnek alacaktır. Bizim belediyelerin olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa belediye başkanı uyumayacak onu giderecek. Açlıkla yoklukla mücadele edecek” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI HALKA HESAP VERECEK

Burada halka seslenen Kılıçdaroğlu, yeni bir siyaset anlayışını iki temel kural üzerine inşa etmeye çalıştıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Birincisi seçildiği andan itibaren bizim belediye başkanlarımız hiçbir vatandaş arasında ayrım yapamayacaklarıdır. Herkesin siyasi düşüncesine saygımız var herkese hizmet götürmekte belediye başkanın görevidir. Hiç kimseye ötekileştirmeden belediye başkanlarımız hizmet vereceklerdir. Bizim belediye başkanlarımız göğüslerinde ya Türk bayrağı taşıyorlar ya da bulundukları ilin ilçenin rozeti varsa onu taşıyorlar. Onlar tarafsız davranmak zorundadırlar. Herkese hizmet götürmek zorundadırlar. İkinci temel kuralımız şudur; yol yaparlar, alt yapıyı yaparlar bir sürü görevleri vardır. Ama harcadıkları para kendi şahsi paraları değildir. Harcadıkları para sizin paranızdır, milletin parasıdır. O zaman harcanan her kuruşun hesabını millete vermek zorundadırlar. Bunu kul hakkına duyduğumuz saygıdan ötürü söylüyorum. Eğer vatandaş vergi ödüyorsa o zaman belediye başkanı bu paraya nereye harcadığını benim bilmek ihtiyacım var. Ben bunu söyleyince tepedekiler kızıyordur. Vay efendim ne demek hesap vermek ben istediğim harcarım. İstediğin gibi harcıyorsan o ülkede demokrasi yoktur.”