Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Erkan Karaaslan’ın, “Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhinde konuşmam halinde cezaevinden çıkarılacağımı söylediler” iddiaları hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunu yapanlar iktidar sahipleri. Bir bakan var bunun içinde. Şu anda mevcut bir bakan” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve sahtecilik suçlamasıyla yargılanan Erkan Karaaslan, bazı bakanlar tarafından Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhinde konuşması halinde cezaevinden çıkarılacağına dair teklif aldığını iddia etmişti.  

Programda, konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunu yapanlar iktidar sahipleri. Bir bakan var bunun içinde. Şu anda mevcut bir bakan” dedi.

 “KUMPAS KURUYORLAR”

Kılıçdaroğlu, Aydınlı gazeteci Serhan Seyhan’ın FETÖ sanığı Erkan Karaarslan ile görüşmesine kimin müsaade ettiğini sorarak şunları söyledi;

 “Bunu yapanlar iktidar sahipleri. Bir bakan var bunun içinde. Şu anda mevcut bir bakan. Bir gazetecinin neden gidip içerideki tutukluyla görüşmesine izin verilir. O gazeteciyi o kişiyle kim buluşturdu? Nasıl görüşüyor bu gazeteci? Özlem Çerçioğlu kazanamasın, İmamoğlu kazanamasın diye kumpas kuruyorlar. Sizde vicdan, merhamet, adalet yok mu? Siz nasıl olur da bu insanları FETÖ’cülükle suçlarsınız? Bunları gözaltına alalım tutuklayalım, bunlar kazanmasınlar. Allah büyüktür ki bu da çıktı mahkemede dedi. ‘Bana geldiler, dediler. Bunları FETÖ’cülükle suçla, seni serbest bırakacağız. Seni paraya boğacağız. Tüm imkanı sana sağlayacağız. Gerekirse kimliğini değiştireceğiz’ diyorlar. Bunlar FETÖ taktiği zaten. Bunların onlardan farkı yok ki.”