Belediye Başkan adaylığı için nabız yoklayan ancak henüz resmi bir açıklama yapmayan AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı’ya kötü haber geldi. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İl ve İlçe Başkanlarının başvurularını şimdilik kabul etmediklerini belirterek, “Boşuna istifa etmesinler. Birçok arkadaşımız istifa ederek boşta da kalmasın istiyoruz” dedi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkezinde, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri aday adaylığı sürecine ilişkin gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aday adaylarının müracaatlarının internet ortamında alındığını, tüm ayrıntıların bu ortamda görülebildiğini belirten Yavuz, başvuruların 12 Kasım’a kadar devam edeceğini, 18 Kasım’da da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacağını vurguladı.

“BELEDİYE, İL VE İLÇE BAŞKANLARINDAN MÜRACAAT ALINMIYOR”

Mevcut Belediye Başkanlarından müracaat etmemelerini istediklerini bildiren Yavuz, İl ve İlçe Başkanlarının da Belediye Başkanlığı için başvurusunu kabul etmediklerini vurguladı.

Yavuz, "İl başkanlarımızın ve ilçe başkanlarımızın ‘şimdilik müracaat etmelerine gerek yoktur’ dedik, onun için müracaatlarını almıyoruz şimdilik. Yine aynı şekilde kadın ve gençlik kollarımızın il ve ilçe başkanlarının da şimdilik müracaat etmelerine gerek yoktur. Boşuna istifa etmesinler, gerçekten gerek varsa istifa ettirelim ve gerçekten gerek varsa bu yarışın içine girsinler çünkü bizim onlara ihtiyacımız var. Yani aday olamayacaklarsa birçok arkadaşımız istifa ederek boşta da kalmasın istiyoruz. Elbette bir garantisi olmayacak daha sonra da 'istifa edin' dediğimizde de ama ne kadar dışarıda kalma işini minimize edersek o kadar kardır diye düşünüyoruz. Aslında bu bir anlamda o arkadaşlarımızın hukukunu korumak anlamına da geliyor.”

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı'nın bir süredir Efeler Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa edeceği konuşuluyordu. İstifa fikrini yönetim kurulu toplantısında açıkladığı belirtilen Gülaştı, henüz resmi bir açıklama yapmadı.