Aydın Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı ikinci meclis toplantısı, Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Mecliste,  kadın ve erkek eşitliğini vurgulamak amacıyla "Kadın Temalı Soyut Heykel Yarışması" düzenlenmesi ve bu yarışmada dereceye girenlere 230 bin lira ödül dağıtılması konusunda tartışma çıktı.  
Madde oylamaya sunulmadan önce söz hakkı isteyen Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü Mustafa Arı, bu konuda ret oyu kullanacaklarını söyledi. 
“MÜŞTEREK ÇALIŞMALAR İÇİNE GİRMEDEN HEYKEL YAPILMASINI ÖNCELİKLİ BULMUYORUZ” 
Ret oyunun gerekçesini açıklayan Sarı, “Hayatımızın temel taşı, hayatı bölüştüğümüz kadınlarımızla ilgili yapılacak bir sanatsal faaliyete karşı durmamız söz konusu olamaz. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir çalışma yapmasına kategorik olarak itirazımız yok. Ancak heykelin yapılabilmesi için de kadınlarımızın muhatap olduğu daha çok mağduru olduğu konularda belediyemizin çalışmalar yapmış olması, kadınlarımızın sorunlarına çözüm bulma konusunda bir aşama kaydetmiş olmasını arzu ederiz. 
Kadın sorunlarının çözümü noktasında ulusal veya yerel ölçekte kurum ve kuruluşlarla müşterek bir takım faaliyetler içine girilmeden heykel yapılmasını biz öncelikli bulmuyoruz ve ret oyu veriyoruz. Soyut bir heykel yerine Aydın’ın geçmişine iz bırakmış bir kişinin, örneğin Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’in heykelinin yapılmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“BU SÖZLERİ İŞİTMEKTEN HİCAP DUYUYORUM”
Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü Sarı’ya yanıt veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, “Bu sözleri bir kadın olarak işitmekten hicap duyuyorum. Gerçekten ne söyleyeceğimi bilemiyorum” diyerek konuşmasına başladı. 
Belediyenin kadınlarla ilgili birçok çalışmasının bulunduğunu söyleyen Çerçioğlu, şöyle devam etti:
“Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kadın ve aile komisyonu kurduk. Daire Başkanlığı kuruldu. 12 yıldır belediye başkanıyım. Kadın bir belediye başkanıyım. 12 yıl boyunca kadınlara hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz. Birçok kadın kooperatifi kurduk. Eşitler arasında hep kadınları tercih ettik. Ama şu anda sayın meclis üyesi çarpıtarak kadınlara yeterince yer verilmediğini söylüyor. 
Önümüzde 8 Mart var. Biz dedik ki, Aydın gibi ismi ‘Aydın’ olan bir kentte farkındalık yaratalım. Sanatla kadın ve erkeğin eşitliğini anlatmak istedik. Buna bile karşı çıkılıyor. Kadın dendiği zaman nüfusun yarısı. Bütün kadınları kapsayan soyut bir heykel yarışması açıyoruz. Sanata ve sanatçıya değer veriyoruz ve kadınla erkeğin eşit olduğunu sanatla anlatmaya çalışıyoruz. Tamamen düşüncemiz bu yöndedir. Ama nasıl bir düşünce yapısı. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum.”
Bu konuşmanın ardından divandaki meclis üyeleri Hatice Kurban ve Semra Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Meclis Üyesi Adnan Bosnalı Cumhur İttifakı’nın ret gerekçesine tepki gösterdi. 
Millet İttifakı’nın açıklamalarına yanıt vermek isteyen Cumhur İttifakı grubu, kendilerine söz hakkı verilmediğini söyledi. Bu sırada mecliste kısa süreli gerginlik yaşandı.