(İSMAİL ÖRS)- CHP PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 29 Ekim 2016 tarihinde restoranda silahlı saldırıya uğramıştı. Konuyla ilgili davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme sanık A.S.’ye 6 yıl 15 gün hapis cezası ve 9 bin 750 lira para cezası verdi. Duruşmaya, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Mahir Polat, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, , Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve il yöneticileri katıldı. Duruşmada Tezcan ise yer almadı.  

Duruşmanın ardından açıklama yapan Avukat Celal Çelik, cezayı yetersiz bulduklarını ve karara itiraz edeceklerini söyledi.

“SADECE TEZCAN’A DEĞİL, CHP’YE YAPILAN BİR SALDIRI”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, “Biz bu davayı sıradan görmüyoruz. Bu dava, siyasal davadır. İktidarın yarattığı korku ikliminin ve ülkede kutuplaşmanın tezahür ettiği noktadır. Sadece Bülent Tezcan’a yapılmış bir saldırı değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılan bir saldırıdır. Alınan ceza tatmin edici bir ceza değil. Biz bu güne kadar takip ettiğimiz gibi davayı takip etmeye devam edeceğiz" dedi.