CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da sağlık alanında yarım kalan devlet yatırımları hakkında açıklama yaptı. Bülbül, “İktidar Aydın’daki sağlık yatırımlarında sınıfta kalmıştır” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da sağlık alanında yarım kalan yatırımlarla ilgili hükümete yüklendi. “Aydın’da sağlık yatırımlarıyla ilgili sadece boş vaatler var” diyen Bülbül açıklamasında şunlara değindi:

“Bölge hastanesi adeta bir yılan hikayesine döndü. 2015 yılında imar planı Belediye Meclisinden geçti. Dönemin Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak 2017 yılında Yüksek Planlama Kurulu'nda onay beklediğini, prensip kararı alındığını belirtti. Aradan iki yıl geçti. Ortada hala tek bir tuğla yok. Zaten şehir hastaneleri konusunda çok fazla sıkıntı mevcutken iktidarın tek yaptığı hastaneyi özel şirket mi devlet mi yapacak açıklaması, müjdeler verircesine kurulan cümlelerle kamuoyunu yanıltma gayretidir. Bunun bir adım ötesine geçilememiştir.”

Bunun yanı sıra depreme bile dayanıklı olmadığı iddia edilen devlet hastanesiyle ilgili yapılan tek bir çalışma yok. Nazilli’de Aydoğdu, Cumhuriyet ve Karaçay mahallelerine 112 istasyonu yapılacağı söylenmişti. Ayrıca Bozdoğan’da da 112 istasyonu sözü verildi. Karacasu’da 10 yataklı devlet hastanesi yapılacak denildi. Yine Nazilli’de eski SSK Hastanesi arazisine Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi yapılacaktı. Kısaca Aydın, sağlık alanında söz verilip yapılmayan projelerle dolu. Sağlık hakkı anlayışından, hasta vadeden anlayışa doğru gidiyoruz.”

EN ÇOK ÖLÜM DOLAŞIM VE SOLUNUM HASTALIKLARI

“Aydın’da dolaşım sistemi hastalıkları yüzünden ölüm oranı yüzde 45,9. Bu sayı Türkiye ortalamasının üzerinde. Sonulum sistemi hastalıkları nedeniyle yaşanan ölümler yüzde 16,8. Hastanelerde yoğun bakım üniteleri yetersiz. 22 hastanesi olan Aydın’da, on bin kişiye düşen hastane yatağı sayısı 28, yoğun bakım yatak sayısı ise 4. Vatandaşlar Aydın’da yeterli sağlık hizmetlerine ulaşamadıkları için İzmir’e gitmek zorunda kalıyor. Hastane ihaleleri hakkında konuşulacağına mevcut hastanelerin koşulları iyileştirilmeli, sağlık alanındaki sorunların giderilmelidir.”

“TURİZM BÖLGELERİNDE DOKTOR YOK”

“Özellikle Türkiye’nin önemli turizm bölgeleri olan Didim ile Kuşadası ve bu çevrelerdeki ilçelerde Temmuz ayındaki turizm geliri milyar dolar üzerinden yüzde 29,5. Bu yaz otellerdeki rezervasyon oranı yüzde 90’ın üzerinde oldu. Bu veriler yerli ve yapancı turistin bu bölgeleri tercih ettiğini gösteriyor. Ancak yoğun olarak yaz ayların turist çeken bu ilçelerde sağlık sorunları da aynı oranda artıyor. Özellikle Didim ve Kuşadası’nda sağlık personeli sıkıntısı var. Vatandaşlar yeterli sağlık hizmeti alamıyor. Yenidoğan ve erişkin yoğun bakım üniteleri, ağır ameliyat ve kemoterapi üniteleri yetersiz. Güzelçamlı ve Davutlar sahil beldelerinde sağlık ocakları turizm döneminde 24 saat hizmet vermiyor. Güzelçamlı’da saat 17:00’ye kadar Davutlarda ise 24:00’e kadar açık. Vatandaşlar hastalanmaya korkuyor.”