CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Genel Merkezi’ne ‘Aydın’ raporu sundu. Raporla ilişkin konuşan Bülbül, “Nazilli’de kesinlikle CHP’nin kendi adayının olması lazım. Efeler’de de adayın çekilmesi söz konusu bile olamaz” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için çalışmaları devam eden ittifak görüşmeleriyle ilgili Genel Merkez’e rapor sundu.

Rapora ilişkin Aydın Kulis’e konuşan Bülbül, CHP’nin Nazilli’de seçime kesinlikle kendi adayıyla girmesi gerektiğini vurguladı. Bülbül, “CHP’nin seçime Nazilli’de kendi adayıyla girmesi lazım. Adayın kim olduğu önemli değil. Kendi adayıyla girmesi lazım. Yaklaşık 35-40 bine yakın oyumuz var orada. Merkezde birinci partiyiz. Köylerle beraber ikinci parti haline geliyoruz. CHP’nin orada 3. ya da 4. partinin ya da İYİ Parti’nin adayıyla seçime girmesinin, önümüzdeki süreci sıkıntıya sokabileceğini düşünüyorum. Bu konuda benim Ankara’da girişimlerim oldu. Bu konuda tavrım net. Nazilli gibi, Aydın’ın doğusunun lokomotifi olan bir yerde CHP kesinlikle kendi adayıyla girmesi gerekiyor. CHP’nin bu sırada isminin bulunması gerekiyor” dedi.

“NİHAİ KARAR GENEL MERKEZİN”

Zaman zaman Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarını bilgilendirdiğini ifade eden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Takdir Genel Merkeze ait. Genel Merkezin kararı bizim için önemli. Ben buradaki Aydın vekili olarak Aydınla ilgili konularda zaman zaman Genel Başkanımla, zaman zaman da Genel Başkan Yardımcılarımla görüşüyorum. Bu konularda kendilerini bilgilendiriyorum. Karar verme yetkisi onlara ait. Verecekleri karara da saygılı olacağız. Nazilli gibi bir yerde ittifakın farklı olması lazım. Burada CHP’nin seçime girmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

RECEP TANER’E EFELER YANITI

İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner’in “CHP’nin Efeler adayı çekilmeli, İYİ Parti aday çıkarmalı” şeklindeki sözlerini hatırlatan Bülbül, Taner’e de yanıt verdi. Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı’nın medyaya yansıyan sözlerini kabullenmek mümkün değil. Efeler’de belediye CHP’nindir. CHP’de olan bir belediyede çıkıp da CHP adayının çekilmesi, onun yerine İYİ Parti adayının çıkması söz konusu olamaz. Bu konuda da tavrımız net.”