Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  Aydın’a Teknokent, Ayter alanına 5 yıldızlı bir termal otel sözü verdi. Varank, Aydın’da jeotermal sera, soğuk hava deposu gibi projelerin de hayata geçirileceğini söyledi.

Aydın’a bir dizi ziyaretler için gelen Bakan Varank, Aydın Valiliği himayesinde Aydın Ticaret Borsası’nda düzenlenen sanayi istişare toplantısında Aydın iş dünyasının sorun ve taleplerini dinledi.

Toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı, Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Cumhur İttifakı Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın ile sanayiciler katıldı.

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın Serbest Bölge ve seracılık yatırımlarıyla Aydın’ın ihracatını 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

AYTER İÇİN TALEP

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın’ın tarım başkenti olduğunu ancak 720 milyon dolarlık ihracatın kente yakışmadığını söyledi. Aydın’a 5 yıldızlı termal otel kazandırmak istediklerini ve bu projeye Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın desteğini beklediklerini ifade eden Vali Köşger, “Aydın’ın sürüncemede kalmış bir projesi var. Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu döneminde projelendirilmiş AYTER termal turizm projemizi Bakanımıza ilettim. Kendisinden AB fonlarından 20 milyon avro talep ettim. Biz de burada kendi imkanlarımızla 10 milyon avro daha bulup, 5 yıldızlı bir termal tesis inşa ederek yılan hikayesine dönmüş bu projeyi Aydın’a kazandıralım. Bakanımıza vereceği destek için teşekkür ediyorum” dedi.

“AYDIN’I SERACILIK BÖLGESİ HALİNE GETİREBİLİRİZ”

Bakanlık teşvikleriyle Aydın’a 13 milyar lira doğrudan yatırım girişi olduğunun altını çizen Varank, “Seracılık teşvikleriyle Aydın’ı seracılık bölgesi haline getirebiliriz. Aydın’a soğuk hava deposu kazandıracağız. Bu hizmetin Aydın’a ihracat olarak geri dönüşü olacak. Bu şehir potansiyellerinin farkındayız. Aydın’a kuracağımız ‘Deney Yap Teknokent’ ile burayı teknoloji üssü haline getireceğiz. Söke ve Çine OSB’lerinin genişleme çalışmalarıyla ilgili Valiliğe yazıları gönderdik. Aydın OSB’nin arıtma tesisi ihalesini yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması hususunda da gerekli desteğe hazırız. Bakanlık faaliyetlerimizin de Aydın’da yapılması için gerekli talimatları verdim. Bundan sonra Aydın’da Bakanlığımızı daha çok göreceksiniz” diye konuştu.