İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na partisinin Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’den destek geldi. Bülbül, İmamoğlu’na mazbatasının bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.

31 Mart Yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Partili Binali Yıldırım ile yarışan CHP’li Ekrem İmamoğlu, 20 bin farkla seçimi kazandı.

AK Parti’nin itiraz etmesinin ardından oy sayım işlemi yeniden başladı. Yıldırım ve İmamoğlu arasındaki fark 17 bine indi.

BÜLBÜL’DEN DESTEK GELDİ

Ekrem İmamoğlu’na CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’den destek geldi. Bülbül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “İstanbul'da 31 bin 186 sandığın, 16 bin 182'sinin yeniden sayılması sonucu güncel fark an itibariyle 17 bin 837 oydur. Bu farkın yüzde 10 oranından daha fazla düşmeyeceğini net olarak görebiliyoruz. Geçersiz oyların yaklaşık 170 bini sayıldı. Toplam sandıkların yüzde 55’inin sayımı bitti. Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki fark hala 18 bin civarındadır. Sonuç olarak fark kapanmıyor. Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmeli.”