CHP Aydın İl Örgütü'nün geçen yıl 9 Şubat'ta gerçekleştirilen kongresinde 'Las Tesis' protestosu yapılmış, protestoda yer alan Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan dava açılmıştı.

Özdemir'e açılan davanın karar duruşması, Aydın 8. Asli Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Duruşma öncesinde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, ilçe başkanları ve kadın kolları üyeleri, Özdemir'e destek olmak için toplandı.

Burada açıklama yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka, “Bugün burada tarihe gerçekten utanç davası olarak geçecek olan bir duruşma için geldik. Aydın İl Kadın Kolu Başkanımız dünyanın her yerinde yapılan kadına olan şiddeti protesto eden Las Tesis dansını Aydın İl Kongresi’nde yaptığı için yargılanıyor. Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanıyor. Bugün burada Aydın İl Örgütümüzle, Kadın Kollarımıza Cumhuriyet Halk Partisi’nin her ildeki örgütleriyle tek yürek olmuş şekilde başkanımızın yanındayız. Ama şurası bir gerçek, bugün burada sadece başkanımız yargılanmıyor. Bugün burada, kadına yönelik şiddete karşı dans edilmesi yargılanıyor. En sonunda söyleyeceğimiz şeyi, en başta söyleyeyim. Kadınları değil, katilleri yargılayacaksın. Aydın İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Özdemir’in yargılanma dilekçesi Şili’de başlayan, ardından tüm dünyaya yayılan kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yapılan Las Tesis dansıdır. Kadınlar artık bu ülkede şarkılar söyleyip dans ettiği için yargılanıyorlar. Herhalde kadınların şiddete yönelik tek ses olmasından, tecavüze, cinayete kurban gitmekten, yaşamak istemesinden rahatsızlar. Öyle anlaşılıyor. Şarkının orijinal sözleriyle Türkçe çevirisi ile dans edildi. Dolayısıyla Las Tesis dansının sözleri diyor ki, şiddet kadınların giyimlerinden kuşamlarından değil, toplum düzeninin ve yargı sisteminin kadınlara reva gördüğü yerden kaynaklıdır. Sadece bunun için yargılanıyorlar" dedi. 

 “2021 KADIN DAYANIŞMASIYLA ANILAN BİR YIL OLACAK”

Aka, "Tekrar söylüyoruz, bu baskılar bizi asla ve asla yıldıramaz. Susmayacağız, sinmeyeceğiz, korkmayacağız ve örgütlü mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz. Örgütlenme kazanılmış haklarımızı sahip çıkma ve eşit yaşam talebimizden asla ve asla geri adım atmayacağız. Hiçbir kız kardeşimizin feryadı havada aslı kalmasın diye, hiçbir kız kardeşimiz kirpiği yere düşmesin diye mücadeleye devam edeceğiz ve haklıyız kazanacağız. Buna inanıyorum. Sözümüz söz, 2021 yılı kadınların cinayetlerle anıldığı değil, kadın dayanışması ile anıldığı bir yıl olacak. Bugün burada sizler en güzel örneğini gösteriyorsunuz. Kadın erkek bir arada eşitlik mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz ve tekrar söylüyorum mutlaka ve mutlaka kazanacağız. Kadınları eşit görmeyenleri ise ilk seçimlerde sandığa gömülecek" diye konuştu.