Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nce ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yasaklanan AYBA hizmetleri konusunda açıklama yapan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Vali Yavuz Selim Köşger’e seslendi. Mersin, “Bu sağlık müdürlüğü ali babanın çiftliği mi?” diye konuştu.

Mersin, “Aydın İl Sağlık Müdürlüğünce hukuksuz olarak yasaklanan AYBA hizmetleri konusunda açıklama yaparak, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetle ilgili olarak yaptığı ruhsat başvurusunda hiçbir eksikliğin olmadığını, tüm yükümlülüklerinin yerine getirdiğini söylemiştik. Şimdi görüyorum ki İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşa eziyet çektiren keyfi uygulamasına halen daha devam ediyor” dedi.

“AYDIN VALİSİ’NE SESLENİYORUM”

AYBA’nın bir eksiği olmadığını savunan Polat Bora Mersin, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Valim, bu sağlık müdürlüğü ali babanın çiftliği mi? Bu müdür beyin anlaşıldığı kadarı ile tuzu kuru, vatandaşın ne çektiği ile ilgili bir derdi de yok, kalkmış Bakanlığa “Senin ruhsatını Büyükşehir’e mi, Büyükşehir’in şirketine mi düzenleyeceğim?” diye soruyor. Bir kere başvuruda eksik olmadığını kendi itiraf ediyor. Ruhsat verme aşamasına gelmişsin ki, kime vereyim diye soruyorsun. Üstelik bu müdürün devletin kanunundan da haberi yok. Madem bilmiyor bari bir mevzuat eğitimine gönderin bu arkadaşı da Aydın halkı bu çileden kurtulsun. 696 sayılı KHK ile belediyelerde personel istihdamına yönelik şirket kurulmadı mı? Bu KHK uyarınca Belediye şirketi çalışanları tam zamanlı mesaisini Belediyede ve Belediye hizmetlerinde geçiren personel olarak tanımlanmadı mı? Belediye şirketi personeli; memur, işçi, sözleşmeli gibi bir istihdam biçimi haline gelmedi mi? Kamu İhale Kurumu dahi sen bu çalışanı memur gibi, İhale komisyonunda dahi görevlendirebilirsin demedi mi? Koskoca bir il müdürü bunları bilmiyor olamaz. Peki, meselen nedir senin ey sağlık müdürü? İnsanlar hizmet almasın Özlem Çerçioğlu hizmet vermesin öyle mi?”

 “ORAYI KURTARIN”

Mersin, “Bakın bu hesap tutmaz dedik tutmadı da. Sağlık müdürüne eğer bu noktada akıl veren varsa onlara da sesleniyorum; Bu hizmeti kesmek için verdiğiniz akıl yetmedi, vatandaşa eziyet hesabınız tutmadı. Akıl verenin 31 Mart’ta ne duruma düştüğünü de herkes görecek. Bırakın da artık hastalarımız, yaşlılarımız evlerinde hizmetlerine kavuşsunlar. Hastaneleri Fizan’a da taşısanız, Büyükşehir Belediyesinin şifayı ayaklarına getirmesini engelleseniz de, hastalarımızı Fizan’a taşımaya devam edecek bundan şüpheniz olmanız. Ama Sağlık Müdür’ü acımıyor, saatlerce yol giden bu insanların haline, siz acıyın da bu fiyaskoya son verin, sağlık müdürlüğünün de Ali babanın çiftliği olmadığını gösterin. Orayı bal yapmayan arıların şerrinden kurtarın Sayın Valim” ifadelerini kullandı.