Aydın Ülkü Ocaklarında depreme neden olan İl Başkanlığı ve 17 ilçenin kapatılmasının perde arkasında Ali Uzunırmak krizinin yaşandığı öğrenildi. Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Özbey’in ve yönetimindeki bazı isimlerin, eski MHP milletvekili Ali Uzunırmak ve ekibi ile bağlantılı olduğu iddia edildi. Özbey’in ise yakın çevresine Uzunırmak’la bağlantı iddiasını kesinlikle reddettiği öğrenildi.

Aydın’daki ülkücüler, Genel Merkezden gelen kararla şok yaşadı. Emre Özbey’in başkanlığındaki Ülkü Ocakları Aydın Şubesi ve 17 ilçedeki Ocak Başkanlıkları, Genel Merkezin talimatıyla kapatıldı. 
Bu karar, Aydın’da şaşkınlıkla karşılanırken, perde arkasındaki neden de merak konusu oldu. Aydın Kulis’in edindiği bilgilere göre, Özbey ve yönetiminin, Ali Uzunırmak ve çevresindeki Genel Merkezi muhalifleri ile bağlantılı olduğu öne sürüldü. 
Özbey'in ise yakın çevresine Ali Uzunırmak'la hiçbir bağlantısının olmadığını söylediği, geçen günlerde yapılan Dilaver Cebeci Parkı’nın açılışına Ali Uzunırmak’ın da katılması nedeniyle açılışı terkettiğini hatırlattığı öğrenildi.

Görevden alma kararında 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde Ülkü Ocakları'nın performansının yetersiz bulunması da etkili oldu. 
Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığına kimin atanacağı ile ilgili ise henüz bir karar alınmadığı öğrenildi.