MHP'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ümmet Akın, AK Parti ile MHP'nin yapacağı yerel seçim işbirliğinin Aydın'da geçerli olup olmayacağına ilişkin iddialı bir açıklama yaptı. Aydın'da iki partinin ortak adayı olabileceğine işaret eden Akın, "Aydın MHP’ye bırakıldı gibi görünüyor” dedi.

Yenikıroba Gazetesi'nin haberine göre, gazeteyi ziyaret eden Germencik Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ümmet Akın, Yenikıroba İmtiyaz Sahibi Recep Başkar'ın sorularını yanıtladı. Akın, AK Parti ile MHP'nin yapacağı belirtilen seçim işbirliği ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Ümmet Akın diye açıkladıktan sonra sahada çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ama son ittifak görüşmeleri inşallah Aydın için hayırlı olur. Aydın’da büyükşehir belediye başkan adayı konusunda AK Parti ve MHP arasında ittifak olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yapmış olduğu açıklama esnasında bir basın mensubu sordu. MHP’nin aday açıkladığı illerde nasıl bir çizgi belirlediniz şeklindeki soruya Çelik, ‘Onlar bizim mutabakatta kaldığımız belediyeler.’ şeklinde bir açıklaması oldu. Aydın MHP’ye bırakıldı gibi görünüyor.”