Aydın’ın 16 ilçesinde ortak aday çıkarırken, Kuşadası’nda ise seçime ayrı gireceklerini açıklayan CHP ve İyi Parti anlaşmasında flaş bir gelişme yaşandı. İki partinin Kuşadası’nda da tek aday üzerinden seçime gitme kararı aldığı öğrenildi. İYİ Parti Kuşadası’nda CHP’nin adayı Ömer Günel’i destekleyecek.

Millet İttifakı'nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti, yerel seçimlerde Kuşadası’nda ortak aday çıkarma kararı aldı.
CHP ve İYİ Parti arasında sağlanan uzlaşma kapsamında 31 Mart seçimlerinde iki parti Aydın’da 16 belediye için ittifak anlaşması yaparken, Kuşadası’nda ise ayrı ayrı adaylarla seçime gitme kararı almıştı.

 İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin oluşturduğu ittifak görüşmelerinin sonuçları Cumartesi günü kamuoyuna yansıtılmıştı. 28 Ocak Pazartesi günü, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı ve Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır'ın bir araya geldiği, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bulunduğu toplantıda Kuşadası'nda ittifak kararı alındığı kaydedildi.

BUGÜN RESMEN AÇIKLANCAK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP İl Başkanı Ali Çankır’ın bugün saat 14.30’da İYİ Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı’nı ziyaret edecekleri ve bu ziyarette İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'in yer alacağı öğrenildi. Ziyarette, iki partinin ittifak kararını resmen açıklayacağı belirtildi.