Yeni Kıroba Gazetesi’nden Kıvanç Uğur’a konuşan İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, CHP ile yürütülen ittifak görüşmelerinde Aydın’ın kapsam dışında olduğunu belirterek, “Aydın Büyükşehir’de ve 17 ilçede kendi adaylarımızla seçime gireceğiz” dedi.

İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Recep Taner, yerel seçimlerde Aydın’da CHP ile iş birliği yapıp yapmayacaklarına dair açıklamalarda bulundu. Taner, CHP ile yürütülen ittifak görüşmelerine Aydın’ın dahil olmadığını belirterek, “Aydın Büyükşehir’de ve 17 ilçede kendi adaylarımızla seçime gireceğiz” dedi.

CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Taner, 9 il üzerinde çalışma yapıldığını ancak söz konusu iller arasında Aydın ve Muğla’nın bulunmadığını aktardı.

Taner şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti olarak Büyükşehir’de veya herhangi bir ilçede aday çıkarmazsak, oradaki partililerimizi, kendi partimiz dışındaki bir partiye oy vermeye zorlayacak olursak o insanlara çok büyük hakaret olur. O insanların partimize olan bakış açısı değişir. İYİ Parti’nin Aydın’ın 17 ilçesinde ve Büyükşehir’de kendi adayları olacak, o adaylarla seçimlere girecek. Şu andaki tablo bu.”