AK Parti İncirliova Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Günaydın’ın, “Aydın Valiliğine bağlı YİKOB’un çalışmalarını engelliyor” diyerek suçladığı ASKİ’den iddialara yanıt geldi. Yapılan açıklamada, “Aydın Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluk alanı içerisinde çalışmalarını sürdürmekte olup başka bir kurumun gerçekleştirdiği çalışmaları engellemesi kesinlikle söz konusu değildir” denildi.

AK Parti İncirliova İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıklayan Kazım Günaydın, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ), Aydın Valiliğine Bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) çalışmalarını engellediğini iddia etmişti.

ASKİ’den konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Acarlar Mahallesi’nde başlattığı içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı çalışmalarını tamamlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ASKİ, sorumluluk sahası içerisinde yer alan mevkilerde ihale kapsamında parke taşı ve yol tamirat çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince mahallenin en önemli iki güzergâhı olan Adnan Menderes ve Atatürk bulvarlarında asfaltlama çalışmaları tamamlanarak halkın hizmetine sunulmuştur. Aydın Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluk alanı içerisinde çalışmalarını sürdürmekte olup başka bir kurumun gerçekleştirdiği çalışmaları engellemesi kesinlikle söz konusu değildir.”