Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın avukatı Fahri Maden, Alıcık hakkında iddialarda bulunan AK Parti Nazilli Belediye Başkanı aday adayı Barbaros Küçükoğlu'nu suçladı. 2012 yılında Alıcık'a yönelik bir kumpas hazırlandığını söyleyen Maden, "O gün Haluk Alıcık'ı yiyemeyen FETÖ örgütü, şimdi huzurunuza sanık olarak getirdi" dedi. 

Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında hakim karşısına çıkan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın avukatı Fahri Maden, müvekkiline FETÖ örgütü tarafından kumpas kurulduğunu savundu.

11 Mayıs 2012'de Nazilli Belediyesi ve çevresindeki bazı belediyelere yönelik operasyon düzenlendiğini, bu operasyonları yapanların "Ege'nin Ergenekonunu temizliyoruz" dediğini aktaran Avukat Fahri Maden, şimdi de bu operasyonun devam ettiğini savundu. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında Alıcık hakkında şikayetler yapılması üzerine soruşturma başlatıldığını belirten Maden, daha sonra soruşturma dosyaya giren herhangi delil olmadığını söyledi. 20 Aralık 2017'de Barbaros Küçükoğlu'nun Alıcık hakkında şikayet dilekçesi verdiğini hatırlatan Maden, "2012'deki operasyonlarla Haluk Alıcık'ı yiyemediler. Daha sonra başka maşaları ortaya sürerek Alıcık'ı hedef aldılar" dedi.

"6 YIL CEBİNDE SAKLADIĞI KAYDI..."

2012 yılındaki operasyonlarda görev alan bir başpolisin, dönemin Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı, Cumhuriyet Savcısı ve Şube Amiri ile yaptığı toplantıyı yasa dışı şekilde kayda aldığını belirten Avukat Fahri Maden, 6 yıl saklanan kaydın daha sonra Barbaros Küçükoğlu'na ulaştırıldığını vurguladı. Avukat, "Kaydın 6 yıl saklanıp daha sonra piyasaya sürülmesi bile, tam anlamıyla FETÖ taktiği olduğunu ortaya koymaktadır" diye konuştu. Avukat, 2012 yılındaki operasyonlarda görev alan hakim, savcı ve polislerin, daha sonra FETÖ/PDY ile bağlantıları nedeniyle kamu görevinden ihraç edildiğini söyledi.