CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Süleyman Toyran'ın istifası sonrasında görevlerinden ayrılan eski CHP Söke İlçe yönetimine sert sözlerle yüklendi. Çankır, "Koskoca bir davanın ideallerini bir tek kişinin adaylığına değişenler, tarihin siyasi çöplüğünde yerini alacaktır" dedi.

CHP Söke eski ilçe başkanı Suat Durukan'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi CHP’den istifa etti. Toplu olarak Söke Adliyesi'ne gelen partililer, istifa dilekçelerini Söke İlçe Seçim Kuruluna teslim etti. İstifanın ardından CHP İl Başkanı Ali Çankır sert açıklamalarda bulundu.

Çankır şu ifadeleri kullandı:


"Kamuoyuna;

Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde Genel Başkan, olabilirsiniz, Bakan olabilirsiniz, Genel Başkan Yardımcısı olabilirsiniz. Parti Meclisi Üyesi, Milletvekili olabilirsiniz. Belediye Başkanı, İl Başkanı, İlçe Başkanı olabilirsiniz. Ama bir gün gelecek, bu makamların hepsinin önüne eski sıfatı eklenecektir. Sadece bir makam vardır. Hiçbir zaman eskimeyecek. Ömür boyu Türkiye Cumhuriyeti'ne olan sadakat, Atatürk ilke ve inkilaplarına olan bağlılık ve sol değerlere olan inancımızın nişanesi olan, 6 Ok'a adanan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sade üyeliğidir.

Bu onurlu makama ihanet edenler,yağmanın ve gericiliğin ekmeğine yağ sürenlerdir. 

Partimizde aday gösterilmeyen Belediye Başkanı'nın istifası sonrası; Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve kadrolarını suçlayarak istifa eden geçmiş dönem Söke İlçe yöneticileri; Aydın'a, memleketlerine ve davalarına ihanet etmişlerdir.

Koltuk meselesini öne sürerek istifa edenlere Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri ve sade üyeleri haklarını helal etmeyecektir. 

Koskoca bir davanın ideallerini, bir tek kişinin adaylığına değişenler tarihin siyasi çöplüğünde yerini alacaktır."