İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak ve Kuyucak İlçe Başkanı Ömer Kılınç, il yönetimi kararıyla disiplin kuruluna sevk edildi. Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Ahmet Alak, disiplin sürecinin partinin tüzük ve yönetmeliğine aykırı olduğunu söyledi. 
“TÜZÜK DIŞINA ÇIKILMIŞ”
Alak, “İYİ Parti Aydın İl Yönetim Kurulu kararınca il disiplin kuruluna sevk edildiğimi posta yoluyla öğrendiğimde İYİ Parti’nin bir neferi olarak inanın canım acıdı. Bahsi geçen yazıda hangi tüzüğe ve hangi disiplin suçunu işlediğime dair hiçbir bilgi olmadan ve hiçbir belge sunulmadan yargı mercii gibi tüzük dışına çıkılarak talihsiz bir işlem başlatılmış” ifadelerini kullandı. 
 “BİZ NELERLE MÜCADELE EDİYORUZ, KARŞILIĞINA BAKIN”
Alak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kuruluşundan bu yana verilen her görevi yapabileceğini kanıtlamış olmanın huzurunu yaşarken il yönetimi tarafından disipline sevk edilmiş olmamız kul hakkına girmektedir. Temsil ettiğim İYİ Partimizi ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i iktidara taşımak için gece gündüz demeden ailemizden ve arkadaşlarımızdan feragat ederek çalışmamızın karşılığının disipline sevk edilmek değil aksine daha da ödüllendirmek olmalıdır. Biz nelerle mücadele ediyoruz, karşılığına bakın. Olacak gibi değil.”
“ADALET ER GEÇ TECELLİ EDECEK”
Alak, “İYİ Parti tüzük ve yönetmeliklerine aykırı başlatılan disipline sevk sürecinin lehime sonuçlanacağından eminim. Süreci bekleyip göreceğiz.  Haklı müdafaamız sonucunda yaşanan gelişmeleri bekleyip görelim. Adalet er geç tecelli edecektir” dedi.