CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’lilere yönelik küfürleri paylaşımları yargıya taşındı. AK Parti İl Teşkilatı Mersin hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Aydın İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’lilere yönelik paylaşımları nedeniyle gündeme gelen CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’den şikayetçi oldu.

İl Başkanı Ömer Özmen ve AK Parti yöneticileri ile üyeleri, Aydın Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya İl Başkanı Ömer Özmen’in yanı sıra, Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, Gençlik Kolları Başkanı Abdulhamid Burak Aykut ve partililer katıldı.

Aydın’da temiz bir siyaset yapmak için mücadele ettiklerini belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen “Cumhurbaşkanımız ve kendisine oy verenler hakkında ağza alınmayacak küfürler eden bu şahıs hakkında şikayet dilekçemizi savcılığa veriyoruz. İl teşkilatları olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Aydın’da siyaset belli ilkelere göre yapılır. Bu tür üslupta bulunan arkadaşların hiçbir siyasi partide olmamasını diliyor, yetkili makamlarda olmamasını diliyoruz” dedi.
“CHP’NİN GÖREVDEN ALMASINI BEKLİYORUZ”

CHP’nin Polat Bora Mersin’i görevden alması gerektiğin vurgulayan Özmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görüş farklılıkları yaşadığınız siyasi rakipleriniz olabilir. Ancak bu size her hangi bir insana hakaret etme hakkı vermiyor. Hele ki bu insan Türkiye’de yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanımız ise kanunen de suçtur bu. CHP İl teşkilatının bu arkadaşı temsil noktasında görevden almasını bekliyoruz. Bu üslupla Aydın’da seçim öncesi sürdürülebilir bir siyaset yapamayız. Aynı memlekette yaşıyor ve sabahları birbirimize selam veriyoruz.”