Aydın Valiliği tarafından faaliyetleri yasaklanan AYBA ile ilgili AK Parti Aydın İl Başkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada bir kişinin AYBA'nın yaptığı işlem nedeniyle sakat kaldığı, AYBA'nın ilgili mevuzata uygun faaliyet göstermediği belirtildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşun mevzuat eksiğini gidermediği de ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Bugün vatandaşlarımızdan gelen telefonlar ve oluşturulmaya çalışılan algıdan sonra bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.
Malumunuz olduğu üzere AYBA ekipleri tarafından Karacasu’da bir hasta yapılan bir enjeksiyon sonucu sağlık sorunu yaşamış ve hastada kısmi felç olmuş bu da kamuoyuna yansımış idi. Bu olaydan sonra yapılan incelemelerde AYBA'nın sağlık hizmeti verme konusunda ruhsatı ve  yetkisi olmadığı yetkililerce tespit edilince AYBA'dan yasal eksikleri gidermesi istenmiş, gidermeyince de ruhsatsız ve yetkisiz olarak bu hizmeti vermesi olanaksız hale gelmiştir. 

Ruhsatsız ve yetkisiz kişiler tarafından sağlık hizmeti verilmesi ilgili kanunda suç olarak tanımlanmış ve karşılığında hapis cezası vardır. Sağlık hizmetinin acil durumlar dışında ruhsatsız bir yerde verilmesinin suç olduğu açıktır. Bu hizmeti vermeye kalkarsanız, ceza alırsınız. Acil durumlar dışında kısmını özellikle belirtmek istiyoruz. Acil yardım gelene kadar sağlıkçı yada ilk yardım sertifikası olan kişiler ilk müdahaleyi yapar bu durumlar dışında sağlık hizmeti ruhsat sahibi kişiler ve yetkili kişiler tarafından verilebilir.

Bu hizmeti veren bir çok Belediye vardır.Ancak hepsi bu hizmeti ruhsatlı ve yetkili kişiler ile ve genelde Sağlık Bakanlığı ile işbirliği halinde gerçekleştirmektedir.

Maalesef Aydın BŞB bünyesindeki AYBA ile ilgili olarak yetkililer mevzuata ve insan sağlığına uygun hizmet vermek için eksiklerini gidermek yerine bu hizmeti vermeyi durdurduklarını açıklamışlardır.Ve yine maalesef verdikleri hizmeti mevzuata uygun olarak yerine getirmek yerine hizmet verdikleri vatandaşlarımıza telefon ederek bundan sonra evde sağlık hizmeti veremeyeceklerini, hükümet tarafından engellendiklerini söylemektedirler. Bunun en kısa tanımı, kendi beceriksizliklerini başkalarını suçlayarak örtme girişimidir.

Bu görevi ruhsatlı ve yetkili kişilerce yürüten Sağlık Bakanlığı'nın Evde Sağlık Hizmetleri İletişim Merkezinin telefonu “444 38 33 – 444 EV DE” dir.
Bu birim Aydın genelinde 33 araç ve 130'un üzerinde yetkili personel ile hizmet vermektedir.
Her gün saat 20.00'a kadar aktif olarak görev yapan bakanlığa bağlı ekiplerin günlük hizmet verdikleri kişi sayısı 300-350 arası değişmektedir.
Hafta sonu dahil olmak üzere bu hizmet verilmektedir.Hiç bir vatandaşımızın mağdur olmaması için yetkililerin gerekeni yapacağına inanıyoruz."