Efeler Belediye Meclisi, seçimin ardından yapılan ilk toplantıda boğa güreşlerine 30 bin lira yardım yapılması yönünde daha önce alınan kararı iptal etti. AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı karara tepki göstererek,  “Keşke verilen sözler gerçekleştirseydi” dedi. Gülaştı’nın sözlerini eleştiren AK Parti’li Levent Sabancı, “Bu karar Efeler’in menfaatine. Birileri ‘muhalefet yapıyor’ desin diye muhalefet yapmayın” ifadelerini kullandı.

Efeler Belediye Meclisi, Mesut Özakcan’ın Başkanlığı döneminde Aşağıkayacık’ta düzenlenecek boğa güreşlerine 30 bin lira tutarında yardım yapma kararı almıştı. Seçimin ardından yapılan ilk Belediye Meclis toplantısında, maddi destek kararı oy birliği ile iptal edildi.

AK Parti’li Belediye Meclis Üyelerinin de ‘iptal’ oyu kullandığı kararı eleştiren AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, “Biz nakdi yardımın yapılmasını istiyoruz. Belediyeler kurumsal yerler. Keşke verilen sözler gerçekleştirseydi” dedi.

AK Parti’li belediye meclis üyelerinin de ‘iptal’ yönünde oy kullanmasına rağmen Gülaştı’nın kararı eleştirmesi dikkati çekti. Gülaştı’ya eleştiri, yine AK Parti’li bir isimden geldi.

AK Parti Efeler İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan ve seçim sürecinde görevinden ayrılarak Efeler Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcılığına getirilen Levent Sabancı, maddi yardım kararının iptal edilmesinin Efeler halkının yararına olduğunu söyledi.

BİRİLERİ ‘MUHALEFET YAPIYOR’ DESİN DİYE…

“Nüfusu sadece 480 kişi olan Aşağı Kayacık’ta yapılması planlanan boğa güreşi için Efeler Belediyesi’nin kasasından çıkacak olan 30 bin liranın belediyenin kasasında kalması doğru bir karardır” diyen Sabancı, Gülaştı’yı ‘muhalefet olsun’ diye muhalefet yapmakla suçladı. Sabancı şu ifadeleri kullandı:

“Belediyenin ve Aydın halkının menfaatine bu organizasyon için ret oyu verip el kaldıran tüm Belediye Meclis Üyelerini tebrik ediyorum. Belediye kaynaklarının doğru yönde kullanılması biz Aydın halkının menfaatine olacaktır. Birileri ‘muhafelet yapıyor’ desin diye muhalefet yapmayın!”