MHP ile ittifak görüşmelerini sürdüren AK Parti'de Aydın sürprizi yaşandı. Aydın'ın MHP'ye bırakıldığı iddiası, AK Parti Aydın Teşkilatında büyük şaşkınlığa neden oldu. AK Partili vekiller, gece boyunca Genel Merkez'de mesaideydi.

Önce Perşembe (Bugün) daha sonra ise Salı günkü grup toplantısında açıklanacağı belirtilen AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yenişafak Gazetesi, AK Parti'nin MHP'ye 6 ili bıraktığını yazdı. Bu iller arasında Aydın da vardı. Farklı yayın kuruluşlarına da sonradan yansıyan bu kulis bilgisi, AK Parti Aydın Teşkilatında büyük sürprize neden oldu. 

AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz'un bir süredir üstüne basa söylediği "Büyükşehir'de ittifak yok" açıklamalarına rağmen Aydın'ın MHP'ye bırrakıldığı bilgisi üzerine, AK Parti'li vekiller Genel Merkez'e gitti. Gece boyunca Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile mesai yapan Aydın vekilleri, geç saatlerde Genel Merkezden ayrıldı. Görüşme sonrasında, "Henüz netleşmiş bir şey yok" mesajı verildi. İttifak görüşmelerinin gün içerisinde daha da netlik kazanması bekleniyor.