Aydın Kültür Merkezi’nde AK Parti Efeler İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 31 Mart Yerel Seçimi ile gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan parti yetkilileri önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda söz alan AK Parti MKYK üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, "Maalesef siyaset bazen bazı konuları, bazı değerleri bize unutturmuş. Mutlaka kenetlenmemiz gerekiyor. Bu ruhu tekrar ele almamız gerekiyor” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçikler için dua edildi. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, eski AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Eski AK Parti Milletvekili Ahmet Rıza Acar, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Abdülhamid Burak Aykut, AK Parti Efeler Kadın Kolları Başkanı Ayten Karadağ, AK Parti Efeler Gençlik Kolları Başkanı Seyhan Koyuncu, İl yöneticileri ve partililer katıldı. 

GÜLAŞTI 22 AYLIK ÇALIŞMASINI ANLATTI

Divan heyetinin oluşmasının ardından söz alan AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, göreve geldikten sonra geçen 22 aylık zaman diliminde gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Cumhur İttifakı kapsamında Efeler Belediye Başkan Adayı olarak MHP’li Ümmet Akın’ın belirlendiğini anımsatan Gülaştı, 31 Mart’a kadar Ümmet Akın’ın başarısı için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi. Bu süreçte emeği olan herkese teşekkür ediyorum, biz, AK Partili siyasetçileriz. Biz düğünlerle, nişanlarla, doğum günleriyle, açılışlarla Efeler ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın mutluluğunu paylaşıyoruz. 196 organizasyonda insanların mutluluğunun yanında olmuş. Evet, bizler AK Partili siyasetçileriz. Cenazelerle, taziyelerle, hastalıklarla, doğal afetlerle vatandaşımızın zor gününde yanında olmaya gayret ettik. Toplam 158 ziyaretle ailelerin yanında olmuşuz” dedi. Gülaştı, AK Parti’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için çalışmayı sürdüreceklerini" açıkladı.

Gülaştı’nın ardından söz alan AK Parti Kurucu İl Başkanı ve 22. Dönem Milletvekili Ahmet Rıza Acar da partinin kuruluş döneminde yaşananları anlattı. Türk siyasal tarihinden örnekler veren Acar, “AK Parti, muhtırayı atlattı, cevabını verdi. Kapatma davasının, Gezi olaylarının, 17–25 Aralık’ın, hepsinin üstesinden geldi. 15 Temmuz’da da millet, kendisine sahip çıkanlara sahip çıktı” ifadelerini kullandı.

YAVUZ: BİZİM DERDİMİZ AYDIN'A HİZMET

Gündeme ilişkin kürsüde söz alan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, "Önümüzdeki birkaç ay içinde ilçe kongrelerine başlayacak, sonrasında da nasip olursa il kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongrelerimizi büyük bir heyecan ve coşkuyla yaparak inşallah çok daha güçlü şekilde çıkacağız. Hep birlikte sevdamız olan ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz, bizim derdimiz Aydın’a hizmet. Tabii ki bu bir bayrak yarışı. Bugün bu yarışa bizler devam ediyoruz. Burada önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Partimize yakışan bir duruş sergilemektir. Her arkadaşımız üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve bu bayrağı bir arkadaşımıza devretmiştir. Hiçbir arkadaşımız bir diğerinden üstün olmadığı gibi hiçbir emek, bir diğerinden daha az kıymetli değildir” ifadelerini kullandı.

"GÖREV VERİLDİĞİ SÜRECE VAR OLMAK DÜŞÜNCESİNDEN SIYRILMALIYIZ"

Aydın'daki teşkilatla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yavuz, “Maalesef siyaset bazen bazı konuları, bazı değerleri bize unutturmuş. Gördük ki, ilçe başkanlarımız birilerinin gelip bir selam vermesini bekliyormuş. Onlarla hasbihal ettik. Onların tecrübelerinden faydalandık. Onlar da çok mutlu oldular. Gözlerindeki parlamayı gördüm. Mutlaka kenetlenmemiz gerekiyor. Bu ruhu tekrar ele almamız gerekiyor. Biz bunu devam ettireceğiz. Görev, verildiği sürece var olmak düşüncesinden bir kere sıyrılmamız lazım. Bizim ortak hedefimiz ve davamız var. En önemli davamız, milletimizin barış ve huzur içinde, hak, hukuk içinde yaşamasını sağlamak” değerlendirmesinde bulundu.

Eski milletvekili Mehmet Erdem, bazı il yöneticileri, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Abdülhamid Burak Aykut, AK Parti Efeler Kadın Kolları Başkanı Ayten Karadağ, AK Parti Efeler Gençlik Kolları Başkanı Seyhan Koyuncu’nun da katıldığı toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

​​​​​​​