Türkiye çapında ünlü araştırma şirketi Andy-Ar, Aydın'da yaptığı ankette "3 isimden hangisini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz" diye sordu. Ankette uzun süredir adaylıkları konuşulan TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş ve 3 dönem AK Parti milletvekilliği yapan Mehmet Erdem'in yanı sıra eski Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler'in de adı yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı belediye başkan adayları arasında yer almayan AK Parti'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi adayı için çalışmalar sürerken, Aydın'da çarpıcı bir ankte çalışması yapıldığı ortaya çıktı. 

Türkiye çapında bilinen Andy-Ar araştırma şirketi, telefonla ulaştığı Aydınlılara, "AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz" sorusunu yöneltti. Ankete katılan vatandaşlara, isimleri uzun süredir adaylık için gündemde olan TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile önceki dönem millevekili Mehmet Erdem'in isimleri verildi. İsmi kamuoyunda gündeme getirilmeyen sürpriz bir isim de ankette yer buldu. Araştırma şirketi, 3 isim arasında eski Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler'e de yer verdi. 

Ergüler'in adı daha önce de AK Parti Aydın İl Başkanlığı için geçmişti.