Geçen hafta yüz binde 35,21 vaka sayısı ile orta risk grubunda seyreden Aydın’da durum değişti. Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı tabloya göre il, yüz binde 37,71’e çıkarak yüksek risk grubuna taşındı. Durum, Mart ayında normalleşme beklentisi içinde olanları hayal kırıklığına uğrattı. 
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Aksoy, kurallara riayet etmenin ili normalleşmeye bir adım daha yaklaştıracağını hatırlattı. 
“KİŞİ VE KURUMLARIN TEDBİRLERE UYMASI GEREKİYOR”
İl bazında normalleşme sürecini Aydın’da yaşayan kişilerin belirleyeceğini ifade eden Aksoy,  “Bununla ilgili en önemli husus tabi ki de vatandaşlarımızın belirlenen kurallara uyması. Sadece polisin, jandarmanın, sağlık teşkilatımızın yapacağı çalışmalar işin çok küçük bir kısmı. Burada kişi ve kurumların hassasiyetlere uyarak, gereken tedbirlere özen göstermeleri önem taşıyor. Bu bakımdan performansımızı il olarak ortaya koyabilecek olan, bizim bu kuralara uyup uymamamız. Çağrımız, Bilim Kurulu’nun ortaya koyduğu, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı kurallara herkesin büyük bir titizlikle uyması. Aydın’daki tutumumuza bağlı. Kurallara titizlikle uyarsak normalleşme konusunda daha hızlı bir adım atmış oluruz” diye konuştu.