(İSMAİL ÖRS) Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, ildeki koronavirüs vakaları ve aşılama çalışmaları hakkında Aydın Kulis Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Pandemi tedbirleri kapsamında 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan tam kapanma sürecinin bir haftalık kısmı geride kaldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Açıkgöz, bu sürecin Aydın’a çok faydalı olduğunu ve vaka sayılarının hızla düştüğünü söyledi. Didim ve Kuşadası’nın tam kapanma öncesinde yoğun şekilde misafir geldiğini belirten Açıkgöz, “Bu bölgede vaka sayılarının artmasından endişe ediyorduk. Alınan tedbirler, yetkililerin yoğun ve titiz çalışmaları sonucunda korktuğumuz olmadı. Artış oranlarımız yok denecek kadar az” dedi.
Aşılama oranları hakkında bilgi veren Açıkgöz, Aydın’ın nüfusunun yüzde 20’sinin aşılandığı en yüksek il olduğunu ifade etti. Aşılama çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Açıkgöz, “Aşı ekiplerimiz çalışmalarına bu süreçte de ara vermeden devam ediyor” şeklinde konuştu. 
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlara uyarılarda bulunan Açıkgöz, “Umuyorum ki bu bayram sevdiklerimizden ayrı geçirdiğimiz son bayram olur. Bulaşma oranlarında ev içi ziyaretlerinin payı çok büyük. Vatandaşlarımızdan sabırlı ve özverili olmalarını rica ediyorum. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.