Çine Devlet Hastanesi’nde ilk kez ‘timpanplasti’, yani mikroskopik kulak zarı ve kemikçik tamiri ameliyatı gerçekleştirildi. Operasyonla, kulak zarı tamamen delinen hasta tedavi edildi.

Çine’de kulak zarı ameliyatı dönemi başladı. Çine Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla, kulak zarı tamamen delinen hasta tedavi edildi.

Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tedavi sürecini şu sözlerle anlattı:

“Yaklaşık 3 ay önce Çine Devlet Hastanesinde göreve başlayan kulak burun boğaz doktoru Ozan Barutçu, 25 Ekim’de Çine Devlet Hastanesinde ilk defa bir hastaya TİMPANOPLASTİ (mikroskopik kulak zarı ve kemikçik tamiri) Cerrahisi operasyonu başarıyla gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 yıldır giderek artan işitme kaybı, kulak akıntısı şikayeti olan ve dış merkezde 2 kez kulak operasyonu olan hastanın Opr. Dr. Ozan Barutçu tarafından yapılan muayenesi ve çekilen kulak tomografisinde hastanın kulak zarının tamamen delik olduğu, kemikçiklerin eridiği ve fonksiyon görmediği saptandı. Yapılan işitme testinde ise ileri derece işitme kaybı tespit edildi. Bunun üzerine hastaya hiçbir cerrahi iz bırakmadan mikroskopik olarak kulaktan alınan kıkırdakla kulak zarı tamiri ve kulak kemikçiklerin onarımı operasyonu (Timpanoplasti) basarıyla gerçekleştirerek hastanın tekrardan sağlam bir kulak zarı ile daha iyi bir işitme sağlandı.”